Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește exterminarea Pilonului II de pensii. Probleme mari cu plata pensiilor în plată / SURSE

5-pensii-ss

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care va stabili o contribuție zero pentru Pilonul II, informează Antena 3, care citează surse din cadrul administratorilor de pensii private. Asta ar înseamna că ceea ce plătim acum, 3,75%, se va duce la bugetul de stat pentru pensii, Pilonul I. Abia după șase luni, românii vor putea să reconsidere dacă vor în continuare să cotizeze și la Pilonul II de pensii cu 1%, 2% sau 3% din salariul brut pe care îl câștigă.

Concret, la un salariu de 3000 de lei brut acum contribuția pentru pensie de împarte. Cea mai mare parte se duce la stat, în Pilonul 1 - 21,25% (636 lei/lună), foarte puțin se duce la Pilonul 2 - 3,75% (112,5 lei/lună). Noua variantă ar însemna pentru români că va plăti toată contribuția la Pilonul 1, adică 25% doar la stat pentru jumătate de an.

„Este o variantă ticăloasă, în sensul că ea confiscă sume de la contribuabili care s-ar duce în mod cert în conturile lor și le va redirecționa către pensiile în plată. Cu alte cuvinte, diminuează dreptul la pensie privată pe viitor al contribuabililor prezenți pentru a plăti unora pensii speciale astăzi.”, a spus Radu Soviani.

Liviu Dragnea a dat asigurări că nu se va renunța la Pilonul 2.

„Doamne ferește!”, a răspuns Dragnea, întrebat dacă se renunță la Pilonul 2 pe pensii.

Administratorii de pensii au recunoscut că au avut discuții cu oficalii din Guvern, dar nu au primit niciun document oficial care să prezinte planul privind Pilonul 2 de pensii private.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.