Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește o nouă taxă pe spinarea românilor: nici după moarte nu mai scapi de plată

taxa

Guvernanții se gândesc să impoziteze moștenirile de trei ori mai mult. Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, vrea să strângă mai mulți bani la buget în acest fel.

Propunerea a fost făcută în şedinţa coaliţiei de guvernare de luni, potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, relatează postul de televiziune.

Mai exact, după ce o persoană moare şi lasă unele proprietăţi moştenitorilor săi, pentru aceste case, să fie plătit un impozit de 3%. În acest moment, dacă faci succesiunea în doi ani de când a murit persoana respectivă, nu plăteşti nicio taxă. Dacă faci succesiunea după doi ani de la deces, plăteşti un impozit de 1% pe valoarea notarială a acelei case.

Acum, varianta cu care a venit Marcel Boloş este aceea că, dacă faci succesiunea după doi ani, impozitul să fie de 3% din valoarea notarială.

Chiar fostul premier Nicolae Ciucă, actul preşedinte al PNL, s-a crucit când a aflat despre această propunere. Nicolae Ciucă i-ar fi spus ministrului Boloş, la şedinţa de guvern, când a venit cu lista de majorări de taxe: "Opreşte-te!", transmite Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.