Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește redeschiderea școlilor: cum vor fi testați elevii și cum vor fi vaccinați profesorii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a declarat că va fi începută o testare în şcoli, cu teste rapide antigen, şi vor fi testaţi elevii şi cadrele didactice care au simptome sau sunt contacţi direcţi ai unor persoane diagnosticate cu COVID-19. Reamintim că din 8 februarie ar urma să fie redeschise majoritatea şcolilor din România.  

Citește și: SONDAJ CURS - Câţi români vor să se vaccineze anti-COVID şi cum ajung să ia decizia

Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19. Doar cei care doresc și se înscriu pe liste, informează StirileProtv.

Despre provocările reînceperii cursurilor în clase discutăm acum cu medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: “Dorim să venim cu nişte instrucţiuni foarte clare privind testarea antigen în şcoli”, spune Andreea Moldovan.

“Testele antigen rapid sunt relevante la persoanele care au simptome sugestive pentru COVID sau la contacţi. La persoanele asimptomatice senzitivitatea scade mult. Testarea se va face doar celor cu simptome sau contacţilor direcţi.”

Testarea în școli se va realiza la cabinetul școlar. “Cel mai corect este să se facă în cabinetul şcolii, pentru că e un test care poate să aibă un poteţial de risc. Procedura nu este complicată. E foarte important ce facem apoi cu informaţia. (...) Testarea va fi făcută, în principiu, de personalul medical angajat al şcolilor.”

″Începând de săptămîna viitoare vom organiza comunicări online cu cadrele didactice, ca să le aducem informaţiile medicale corecte.”

″Înscrierea la etapa a doua de vaccinare se va face tot prin locul de muncă, nu individual. Rugăm la răbdare, e greu de gestionat un astfel de volum de oameni. Fiecare director trebuie să înscrie angajaţii instituţiei de învăţământ pe care o conduce”, a mai precizat Andreea Moldovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.