Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește tribunalul care va judeca Rusia pentru crime de război: Ne mișcăm cu o viteză hipercosmică

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

În ritmul actual, Ucraina se poate apropia de crearea unui tribunal pentru crime de război pentru conducerea rusă în termen de un an până la un an și jumătate, potrivit lui Andrii Smyrnov, șef adjunct al biroului președintelui ucrainean, notează kyivindependent.

Smyrnov a declarat pentru Ukrinform pe 17 ianuarie că Ucraina a colectat deja multe decizii în sprijinul înființării unui astfel de organism de la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, Parlamentul European și Comisia Europeană.

„În comparație cu exemplele istorice de înființare a tribunalelor relevante, ne mișcăm cu o viteză hipercosmică”, a spus Smyrnov.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat pe 30 noiembrie că UE lucrează la înființarea unui tribunal internațional pentru crima de agresiune rusă din invazia sa în Ucraina.

„Rusia trebuie să plătească pentru crimele sale oribile”, a spus ea la acea vreme. „Cu partenerii noștri, ne vom asigura că Rusia plătește pentru devastările pe care le-a provocat, cu fondurile înghețate ale oligarhilor și activele băncii sale centrale”.

Ucraina se așteaptă ca Adunarea Generală a ONU să voteze o rezoluție privind crearea unui tribunal special privind agresiunea Rusiei, a spus Smyrnov. Rusia a comis zeci de mii de crime de război în Ucraina de la începutul invaziei pe scară largă, potrivit generalului ucrainean. Biroul procurorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.