DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Se pune la cale distrugerea Complexului Energetic Hunedoara - Angajaţii acceptă compensaţiile infime pentru a pleca

Complexul Energetic Hunedoara

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) care doresc să plece din cadrul companiei prin procedura de disponibilizare colectivă ar putea beneficia de o compensaţie în bani în valoare de aproape 10.000 de euro şi de venituri de completare, potrivit propunerilor formulate de conducerea societăţii şi unii sindicaliști. Doar în prima zi şi-au anunţat dorinţa de a pleca 500 dintre cei 4000 de angajaţi, ceea ce va duce la dificultăţi majore de funcţionare.

Salariaţii din minerit sau termocentrale care doresc să se disponibilizeze pot depune cereri în acest sens la sediile sucursalelor unde lucrează până joi, 13 mai, la ora 13,00, acestea urmând să fie centralizate de administraţia CEH pentru a cunoaşte câţi angajaţi ar putea părăsi societatea.

"Dorim să ştim câţi angajaţi doresc să se disponibilizeze. Formularele de cereri pentru cei care doresc să fie trecuţi pe listele de disponibilizări se găsesc la sediile sucursalelor. În prima zi au fost depuse circa 500 de cereri", a declarat luni, pentru AGERPRES, administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Acesta a menţionat că a fost modificat Contractul Colectiv de Muncă (CCM) al societăţii, în sensul în care persoanele disponibilizate vor primi plăţi compensatorii în sumă brută de 49.998 lei, de la bugetul de stat, venitul urmând să fie impozitat cu 10%.

De asemenea, angajaţii din minerit vor primi venituri de completare timp de patru ani, iar cei din sectorul energetic vor beneficia de aceste sume pentru o perioadă de doi ani.

Modificarea CCM este prevăzută într-un act adiţional ce a fost semnat cu Sindicatul "Muntele", reprezentativ la nivelul CEH.

Administratorul special al CEH a arătat că situaţia disponibilizărilor va face obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă ce ar urma să fie discutată într-o şedinţă de Guvern pe data de 19 mai.

"Condiţiile de disponibilizare vor fi aplicate doar după aprobarea lor de Guvern şi apariţia actului normativ necesar", a precizat Cristian Roşu.

Pe de altă parte, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, de la termocentrala Mintia, a recomandat angajaţilor să nu completeze cererile de disponibilizare motivând, între altele, că nu există o ordonanţă sau hotărâre de guvern prin care să fie susţinută suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat.

CEH este format din minele de huilă Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan, şi din termocentralele Mintia şi Paroşeni. Complexul numără circa 4.000 de angajaţi.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.