Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se reconstruiește o adevărată bijuterie a Bucureștiului: trista poveste a unei clădiri simbol

hotel dunarea

Multe dintre clădirile simbol ale Bucureștiului fie au fost lăsate în paragină și au devenit ruine. O astfel de clădire este și ”Hotel Dunărea”, de la Gara de Nord. O clădire simbol pentru Bucureștiul interbelic, dar și în perioada comunistă, Hotel Dunărea va fi reabilitat de către Primăria Sectorului 1.

Istoricul hotelului Dunărea și magazinul Sora

Hotelul Dunărea a fost construit în perioada interbelică, între 1935-1940, pe Calea Griviței 138B. La inaugurare, clădirea avea 70 de camere dispuse pe 7 etaje cu o suprafață totală de 2.758 de metri pătrați, în timp ce terenul avea o suprafață totală de 493 de metri pătrați.

Timp de peste 35 de ani, Hotelul Dunărea a reprezentat soluția optimă de cazare pentru numeroși călători care ajungeau cu diverse treburi în București și care aveau nevoie de un loc de cazare peste noapte cât mai aproape de gară.

După cel de-al doilea Război Mondial și preluarea puterii de către comuniști, Hotelul Dunărea a devenit un punct de reper important inclusiv pentru bucureșteni, întrucât la parterul clădirii a fost amenajat magazinul Sora, renumit în perioada respectivă pentru comercializarea de haine de bune calitate.

Hotelul Dunărea în perioada interbelică

content-image

Hotelul Dunărea acum

content-image

Clotilde Armand promite reabilitarea

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, promite reabilitatea Hotelului Dunărea și transformarea acestuia în Centrul Cultural al Sectorului 1.

”Așa cum am promis, pentru mine și echipa mea, reabilitarea și punerea în valoare a clădirilor emblematice și de patrimoniu din Sectorul 1 sunt o prioritate. Astăzi vă anunț că am făcut un pas important pentru reabilitarea fostului Hotel Dunărea, de lângă Gara de Nord. La finalul anului trecut am semnat contractul de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru acest obiectiv de investiții. Imobilul de lângă Gara de Nord a fost construit în perioada 1934-1940, însă a fost grav afectat de cutremurul din 1977. Clădirea are 70 de camere dispuse pe 7 etaje cu o suprafață de aproximativ 2.750 metri pătrați, în timp ce terenul are o suprafață de 493 de metri pătrați.

Vrem să facem o reconversie funcțională a acestui imobil și să-l transformăm în Centrul Cultural al Sectorului 1. Vom amenaja un spațiu dedicat artiștilor și unde vom crea spații expoziționale. După cum știți, Hotelul Dunărea se află în acest moment în proprietate privată, dar noi vrem să-l tranformăm într-un obiectiv de utilitate publică și să-l redăm comunității locale. DALI-ul ne va da mai multe soluții tehnice de intervenție pentru această clădire, precum și indicatorii tehnico- economici aferenți viitorului obiectiv de utilitate publică.

Important: fără această documentație nu puteam trece la pasul următor- exproprierea imobilului în vederea executării unor lucrări de utilitate publică”, anunță primarul Sectorului 1.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.