Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se reia dosarul Udrea-Băsescu, după ce CAB a anunţat încetarea protestului - Instanţa va audia noi martori

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ioana Basescu la DNA

Curtea de Apel București (CAB) a început, în luna ianuarie, judecata în dosarul finanțării campaniei din 2009 în care este judecat fostul ministru Elena Udrea, fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana, dar și alte persoane.

De la acel moment şi până în prezent judecătorul de caz a amânat audierea martorilor DNA pe fondul protestului la care au particiapat magistraţi şi grefieri.

La termenul de marți al procesului instanţa ar putea audia martori ai procurorilor anticorupţie, care au fost audiaţi şi în faza de urmărire penală din acest dosar.

Printre probele admise anterior de instanţa de judecată în cazul Elenei Udrea se numără şi audierea ca martori  a lui Vasile Blaga, Adriean Videanu sau a denunţătorului din dosarul RCS-RDS, Ioan Bendei.

Citeşte şi: A început judecata în dosarul Elenei Udrea! Fostul ministru, cerere EXPLOZIVĂ în fața magistraților. DNA s-a opus

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată în 2017, pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită şi pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită.

Alături de aceştia mai răspund în faţa instanţei Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare şi Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.