Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se reia scandalul politic în Marea Britanie: Prima demisie din Guvernul Rishi Sunak

Gavin Williamson a demisionat din funcția de ministru după ce au apărut mesaje în care îi reproșa fostului șef al Partidului Conservator că nu s-a asigurat că a fost invitat la funeraliile reginei, transmite The Guardian.

Williamson, care a fost demis din funcția de secretar al apărării de Theresa May pentru scurgeri de informații confidențiale și de Boris Johnson după o perioadă dezastruoasă de doi ani ca secretar al educației, a fost readus în guvern luna trecută de Rishi Sunak ca ministru al Cabinetului.

Cu toate acestea, poziția sa a fost pusă în pericol aproape imediat după ce s-a raportat, inițial de către Tortoise Media, că acesta i-a trimis mesaje furioase lui Wendy Morton, șefa cabinetului lui Truss, după ce a aflat că nu se va afla printre cei care vor merge la funeraliile monarhului.

Detaliile complete ale mesajelor, obținute de Sunday Times, arată că Williamson, care a fost și șef de grup, a acuzat-o pe Morton că a arătat preferințe politice în legătură cu ce miniștri sau foști miniștri au participat la înmormântare.

A fost, a scris el în mesaj, "foarte slab și trimite un mesaj foarte clar" că membrii Consiliului care nu erau "favorizați" de Truss au fost excluși în mod deliberat. Acest lucru arăta "foarte prost", a adăugat Williamson.

"De asemenea, nu uitați că știu cum funcționează acest lucru, așa că nu mă lua cu puss [sic]", a scris el. Un alt mesaj suna astfel: "Ei bine, să vedem de câte ori ne mai tragi pe toți pe sfoară. Există un preț pentru orice".

Mai mulți miniștri au condamnat tonul mesajelor, dar au spus că acestea au fost trimise "în tensiunea momentului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.