Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se resimt primele efecte dure ale războiul economic dur dintre SUA și China. Fermierii americani vor primi ajutoare masive de stat

sua china

Fermierii din Statele Unite ar putea primi din septembrie ajutoare în bani dintr-un fond planificat de 12 miliarde de dolari, a declarat sâmbătă agenţiei Reuters secretarul american al agriculturii, Sonny Perdue.

S-a TERMINAT! Celebra mașină cu numărul 'M..E PSD' a fost ELIMINATĂ: șoferul are dosar penal

Într-un interviu acordat la Buenos Aires, la reuniunea miniştrilor agriculturii din G20, Perdue a precizat că între şapte şi opt miliarde de dolari ar putea fi plătite direct, pentru compensarea unor pierderi estimate la 11 miliarde de dolari, provocate de tarifele introduse de China ca răspuns la taxarea în SUA a unor produse chinezeşti. Beijingul şi alţi parteneri comerciali ai Statelor Unite au luat măsuri care afectează exporturile americane de soia, lactate, carne şi băuturi alcoolice.

Programul de sprijin, anunţat marţi de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, vizează numai ciclul agricol din 2018, a detaliat Purdue. Plăţile vor fi acordate pentru culturile de soia, sorg, porumb, grâu şi bumbac, precum şi pentru lactate şi creşterea porcilor. Se vor adăuga achiziţii guvernamentale de fructe, nuci, orez, legume, lapte, carne de vită şi de porc pentru rezervele de alimente şi pentru programele de nutriţie.

S-a AFLAT! Ce funcție și ce salariu are nora Vioricăi Dăncilă

Oficialul american a precizat că ajutorul nu va acoperi complet pierderile fermierilor, iar pentru extinderea misiunilor comerciale vor fi alocate doar 200 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.