Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se retrage primul candidat asumat homosexual din cursa prezidențială în SUA

Pete Buttigieg va părăsi cursa nominalizării democraților pentru președinția Statelor Unite, au declarat pentru CNN mai multe surse, punând capăt unei campanii care a transformat un primar necunoscut din South Bend, Indiana, într-un concurent în cursa prezidențială.

Citește și: SONDAJ CURS în București: Gabriela Firea domină plutonul. Traian Băsescu și Rareș Bogdan cei mai bine poziționați. Urmează jolly joker-ul Nicușor Dan

Buttigieg este primul bărbat homosexual care a câștigat susținători pentru o nominalizare la președinție din partea unui partid major, informează Mediafax.

După succesul inițial în Iowa și New Hampshire, Buttigieg s-a luptat să câștige alegătorii de culoare, o susținere cheie pentru Partidul Democrat, care i-a afectat performanța în Nevada și Carolina de Sud, două state în care Buttigieg a terminat semnificativ în spatele contracandidaților.

În vârstă de 38 de ani, politicianul a studiat la Harvard și apoi la Oxford, a fost ofițer de informații în cadrul Corpului Rezerviștilor Forțelor Navale Americane, a lucrat pentru o perioadă la firma de consultanță McKinsey & Company și a fost timp de două mandate primar al orașului său natal, South Bend, informează site-ul cotidianului The New York Times.

De asemenea, Buttigieg a fost primul candidat care a militat pentru creșterea numărului de judecători la Curtea Supremă, cu scopul de a ameliora polarizarea instanței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.