Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se rupe extrema dreaptă germană

afd alternativa pentru germania

Co-preşedintele partidului de extremă-dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD) Jorg Meuthen doreşte ca formaţiunea lui să se separe de facţiunea cea mai radicală intitulată 'Aripa' şi plasată recent sub supraveghere poliţienească, a anunţat politicianul în presa germană, transmite agenţia France Presse, scrie Agerpres.

Presiunea asupra acestei facţiuni a sporit recent după decizia serviciilor de interne germane de a o plasa sub supravegherea poliţiei. Sancţiunea a intervenit într-un context marcat de ascensiunea extremei drepte în Germania, cu trei atentate comise în interval de 12 luni. Ultimul atentat a fost comis în februarie la Hanau, în apropiere de Frankfurt, de un atacator ce a ucis nouă persoane, toate de origine străină. Autorul s-a sinucis.

AfD a fost acuzată că prin retorica promovată a încurajat aceste atentate.

''Toată lumea ştie că Aripa şi principalii săi reprezentanţi ne costă voturi masive în rândul electoratului urban'', a afirmat Meuthen într-un interviu publicat miercuri de Tichys Einblick.

Jorg Meuthen, care conduce AfD alături de parlamentarul Tino Chrupalla, a declarat că propunerea sa se doreşte a fi o ''contribuţie'' la o dezbatere privind strategia, pe care noi am dori să o desfăşurăm cu un spirit deschis''.

La jumătatea lunii martie, liderul 'Aripii', Bjorn Hacke, a cedat în faţa dispoziţiilor date de conducerea AfD, care îi ceruse să dizolve această mişcare ce reprezintă aproximativ 7.000 de membri AfD, ceea ce înseamnă o cincime din totalul membrilor partidului.

Vezi si: Jos labele de pe medici! / OPINIE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.