Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se SCHIMBĂ actele de identitate: Noi DETALII oferite de ministrul de Interne / VIDEO

kidsnews.ro
buletin

Carmen Dan a făcut noi precizări despre cărţile de identitate care vor fi schimbate cu cărţi electronice. Acestea vor putea fi eliberate de la naştere, la solicitarea părinţilor, urmând să aibă valabilitate doi ani, patru ani sau zece ani, în funcţie de vârsta titularului. Pe cartea electronică de identitate vor fi datele titularului care sunt şi acum în actul de identitate, precum şi date biometrice, respectiv imaginea facială şi amprentele de la două degete. După introducerea cărţii electronice de identitate nu va mai fi folosit cardul de sănătate, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.

"Scopul este ca acest nou document să ofere garanții suplimentare de securitate, fiind un document imposibil de falsificat. În jurul cărții de identitate au fost multe controverse.

Este un proiect extrem de important și considerăm că prin această abordare ușurăm colaborarea cu autoritățile. Se va facilita accesul cetățenilor la serviciile electronice.

Cei care resping din diferite motive acest document, îl pot respinge în continuare. Vrem ca vechea carte de identitate să se poată elibera și pentru copiii mai mici de 14 ani la solicitarea părinților.", a spus Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.