Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă istoria aviației: zborul transatlantic care va da startul unei noi ere

boeing

Primul zbor transatlantic alimentat doar cu combustibil verde urmează să decoleze marți dimineața de la Londra pentru a zbura la New York, informează Mediafax.

Operat de Virgin Atlantic, avionul va zbura de la Heathrow din Londra la aeroportul JFK din New York la ora 11:30 GMT, potrivit BBC.

Companiile aeriene văd zborul, care a primit finanțare guvernamentală, drept o demonstrație pentru utilizarea soluțiilor ecologice. Combustibilii sustenabili pentru aviație (SAF) pot fi fabricați dintr-o varietate de surse, inclusiv culturi, deșeuri menajere și uleiuri de gătit.

Boeing care zboară doar cu energie verde

Pentru acest zbor, un Boeing 787 va fi umplut cu 50 de tone de SAF. Sunt utilizate două tipuri, cu 88% derivate din grăsimi reziduale, iar restul din deșeurile producției de porumb din SUA.

În urma testului și analizei, zborul a fost aprobat de autoritatea de reglementare din Marea Britanie, Autoritatea Aviației Civile, la începutul acestei luni. Un număr de companii au fost implicate în proiect, inclusiv producătorul de motoare Rolls-Royce și gigantul energetic BP.

Șefii companiilor aeriene consideră SAF ca fiind cea mai eficientă modalitate de a-și reduce emisiile nete la zero.

SAF este deja folosit în cantități mici, amestecat cu combustibilul tradițional pentru avioane, dar reprezintă mai puțin de 0,1% din combustibilul de aviație consumat în întreaga lume.

În prezent costă mai mult decât kerosenul și se produce în cantități relativ mici. De obicei, aeronavele au voie să folosească până la 50% dintr-un amestec.O altă mare provocare este că nu pot fi produse cantități uriașe de SAF deoarece nu există materiile prime necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.