Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă 'jocurile' în Orientul Mijlociu: Arabia Saudită și Israelul pregătesc o mișcare istorică

Operation World
Arabia Saudita

Arabia Saudită și Israelul pregătesc o întâlnire diplomatică majoră. În cadrul reuniunii vor fi semnate un acord de aviație și acorduri de cooperare în domeniul cercetării și tehnologiei în medicină, agricultură și energie, a declarat o sursă pentru publicația israeliană „Globes”.

Arabia Saudită le permite oamenilor de afaceri israelieni să intre în țară cu pașapoartele lor israeliene după ce primesc o viză specială, au declarat pentru „Globes” surse apropiate acestui subiect. În cea mai mare parte, sunt reprezentanți și manageri ai companiilor israeliene de tehnologie care sunt invitați în vizită de către saudiți. Aceasta este o schimbare dramatică și vine după anularea în ultimele luni a interdicției generale impuse deținătorilor de pașapoarte israeliene, ceea ce facilitează obținerea de vize speciale.

Zeci de oameni de afaceri israelieni au profitat de această opțiune și au vizitat Riyadul, centrul economic al Arabiei Saudite și alte locații precum Neom.

Toate acestea pregătesc terenul pentru o întâlnire diplomatică majoră între Israel și Arabia Saudită, cu componente economice și de apărare, a declarat pentru „Globes” o sursă internațională familiarizată cu această chestiune. Printre altele, vor fi semnate acorduri în domeniul aviației, precum și cooperarea în domeniul cercetării și tehnologiei în medicină, agricultură și energie.

Sursa a explicat: „Saudiții preferă ca, în mod public, raportarea să se concentreze în principal pe afacerile economice, deoarece pe alte subiecte există încă multe obstacole, dar deschiderea economică atestă pașii care vor urma și care nu sunt departe.” Aceste aspecte au fost confirmate de alte surse din Israel, SUA și chiar de o sursă din Arabia Saudită.

Sursa a declarat că articolul de săptămâna trecută din „Globes” privind relațiile economice a fost tradus în arabă și a fost văzut de personalități de rang înalt din Arabia Saudită. Sursa a spus că răspunsul acestor personalități de rang înalt a fost că: „Spiritul lucrurilor a fost că a venit momentul ca aceste lucruri să nu fie ascunse. Ambele țări au multe de oferit una celeilalte, iar direcția economică-comercială-tehnologică este cea corectă în acest moment. De asemenea, publicarea (în Globes) va ajuta legăturile și vizitele și asta este bine”.

Sursa a adăugat că mulți saudiți au depus cereri pentru a merge în Israel, pentru a promova afacerile și a vedea cum funcționează tehnologiile, în special în agricultură și în domeniile tehnologiilor avansate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.