Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă președintele în Moldova? ULTIMA mutare anunțată de Maia Sandu / VIDEO

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Igor Dodon Maia Sandu

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, va contesta la Curtea Constituţională rezultatul alegerilor de duminică, după eşecul în faţa socialistului Igor Dodon.

Sandu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că va înainta Curţii Constituţionale dovezi privind fraudarea turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi speră ca probele să fie admise de judecători.

Citește și: Curvele DNA de pe ‘Black List’

"Noi vom folosi toate pârghiile legale pentru a clarifica fiecare incident şi pentru a cere examinarea fiecărei contestaţii, pentru că fiecare vot contează. Vom prezenta Curţii Constituţionale dovezile încălcărilor comise în procesul electoral", a afirmat Sandu.

De altfel, candidata PAS a cerut din nou demisia preşedintei Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, şi a ministrului de externe Andrei Galbur, "pentru faptul că au încălcat dreptul constituţional al cetăţenilor Republicii Moldova din diaspora de a-şi exercita dreptul la vot".

Citește și: Facebook a anunțat că Mark Zuckerberg a MURIT

Maia Sandu a acuzat public faptul că "aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici libere".

"Oponenţii noştri au folosit metode necinstite, manipulare, minciună, bani murdari, resurse administrative, mass media care nu au fost neapărat independente pe alocuri, chiar şi servicii speciale. Noi am respectat oamenii şi legea şi sprijinul dumneavoastră impresionant demonstrează că vă doriţi astfel de politică, o politică făcută cu bun simţ. Eu vă promit că noi nu vă vom dezamăgi. Aceste autorităţi care nu sunt legitime şi-au dat arama pe faţă încă o dată. Toate instituţiile subordonate lor, cu mult cinism au dispreţuit zeci de mii de oameni la aceste alegeri", a adăugat candidata învinsă de Igor Dodon.

Citește și: Locul în care studentele primesc burse pentru a rămâne VIRGINE

Aceasta a mai subliniat că "cetăţenii acestei ţări sunt cei care au de pierdut în urma acestor alegeri, iar adevăratul câştigător şi profitor este Vlad Plahotniuc".

"Noi, oamenii buni ai acestei ţări, îi spunem lui şi altora ca ei că Republica Moldova este ţara noastră, nu jucăria lor. Oameni buni, avem de lucru, voturile voastre nu sunt simple voturi, sunt speranţe care tocmai au renăscut, pentru o ţară fără oligarhi, pentru o ţară dezvoltată", a conchis Maia Sandu.

Citește și: Motivul pentru care femeile gardian din pușcării ajung să facă SEX cu condamnații

Maia Sandu a declarat că va refuza orice propunere de dialog venită din partea socialistului Igor Dodon, declarat câştigător al scrutinului prezidenţial de duminică.

"Nu am ce să discut cu el şi cred că el este foarte ocupat. A promis să schimbe Istoria românilor, a promis să se ocupe de peste 20 de procente din cetăţenii Republici Moldova pe care îi consideră trădători, să se ocupe de minorităţile sexuale. Cred că este foarte ocupat. Îşi lăsăm să îşi îndeplinească angajamentele", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Maia Sandu.

Citește și: Rihanna, apariție SCANDALOASĂ: Cu cine s-a fotografiat, GOALĂ, în baie, sărutându-se / FOTO

Reacţia vine după ce Dodon ar fi declarat presei din Republica Moldova că îşi doreşte un dialog cu Maia Sandu, în condiţiile în care jumătate dintre cetăţeni au votat cu el, iar jumătate cu contracandidata sa.

De altfel, candidata PAS a menţionat că îi respectă pe alegătorii socialistului Igor Dodon, care a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică, însă i-a avertizat pe aceştia că "timpul va demonstra care sunt adevăratele intenţii ale acestui om".

Citește și: Kim Kardashian mai vrea un copil: Pe cine pune să-l nască în locul ei

"Respect oamenii care l-au votat pe oponentul meu. Ştiu că şi ei îşi doresc să trăiască într-o ţară mai bun, dar timpul va demonstra care sunt adevăratele intenţii ale acestui om. Trebuie să înţelegem cu toţii că nu putem trăi mai bine într-o ţară prinsă în capcana corupţiei", a precizat Sandu.

Citește și: Acestea sunt cele mai puternice substanțe care dau dependență creierului

”Dragi cetățeni,

Vreau, în primul rînd, să vă mulțumesc mult tuturor celor care ați ieșit la vot. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine.

Știu că pe toți ne încearcă emoții grele, emoții de nedreptate.

Am fost corecți, uniți, mulți, am făcut un efort extraordinar. Mă închin în fața celor care au parcurs distanțe enorme, au stat în frig, pentru a vota. Voi sînteți eroii noștri. Voi ați învins.

Citește și: Motivul pentru care femeile gardian din pușcării ajung să facă SEX cu condamnații

Respect oamenii care au votat pentru oponentul meu. Dar timpul va arăta adevăratele intenții ale acestui om. Niciunul dintre noi nu va putea trăi bine într-o țară prinsă în capcana corupției.

Aceste alegeri nu au fost nici libere, nici corecte. Oponenții noștri au folosit metode necinstite: manipulare, minciună, bani murdari, concerne mediatice, resurse administrative, servicii speciale.

Noi am respectat oamenii și legea. Iar sprijinul vostru impresionant a demonstrat că cetățenii își doresc o politică făcută cu bun-simț. Noi nu vă vom dezamăgi.

Citește și: Mamiferele marine sunt în prag de EXTINCȚIE

Aceste autorități care nu au legitimitate și-au dat arama pe față a cîta oară. Instituțiile subordonate lor, cu mult cinism, au disprețuit zeci de mii de cetățeni. Reiterez, cer demisia președintelui CEC, Alina Rusu, și a Ministrului Afacerilor Externe, Andrei Galbur, pentru încălcarea dreptului constituțional al cetățenilor din diaspora de a-și exprima votul.

Noi vom folosi toate pîrghiile legale pentru a clarifica fiecare incident și a cere examinarea fiecărei contestații, pentru că fiecare vot contează. Vom prezenta Curții Constituționale dovezile tuturor încălcărilor comise în procesul electoral.

Cu părere de rău, cetățenii sînt cei care au de pierdut în urma acestor alegeri. Iar adevăratul cîștigător și profitor este Vlad Plahotniuc.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Însă noi, oamenii buni ai acestei țări, îi spunem lui și altora ca el că Moldova e țara noastră, nu jucăria lor.

Oameni buni,

Avem de lucru. Voturile voastre nu sînt simple voturi, sînt speranțe care tocmai au renăscut, pentru o țară dezvoltată, pentru o țară liberă de oligarhi.

În această campanie am descoperit zeci de mii de oameni minunați în țară și în diasporă. Trebuie să rămînem uniți și să lucrăm pas cu pas, umăr lîngă umăr.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

Haideți să creștem această familie. Haideți să ținem legătura și să ne consolidăm ca echipă. Haideți să nu renunțăm la casă noastră. Ea e a noastră și trebuie să facem ordine în ea.” a fost declarația Maiei Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.