Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă 'vocea' la Casa Albă: Femeie de culoare şi lesbiană declarată, Karine Jean-Pierre va fi noua purtătoare de cuvânt a lui Biden

Casa Albă
Karine Jean-Pierre

Jen Psaki va înceta vineri să îndeplinească rolul de purtătoare de cuvânt a preşedintelui american Joe Biden, la doar 43 de ani şi după ceva mai mult de un an de la preluarea funcţiei, relatează joi AFP.

Ea va veni vineri pentru ultima dată la pupitrul celebrei săli de presă a Casei Albe pentru a susţine conferinţa de presă cotidiană a executivului american.

Jen Psaki a spus tot timpul că va renunţa la funcţie după acest interval de timp, afirmând că vrea să petreacă mai mult timp cu cei doi copii ai săi.

Începând de luni, adjuncta sa Karine Jean-Pierre va prelua rolul de a răspunde întrebărilor jurnaliştilor americani acreditaţi la Casa Albă. Prima femeie de culoare şi lesbiană declarată care va prelua titlul de "secretar de presă", ea va trebui să apere un Joe Biden impopular, care a trebuit să-şi îngroape speranţele de reforme şi de reconciliere politică, comentează France Presse.

Jen Psaki a dat asigurări că ea şi succesoarea ei împărtăşesc aceeaşi ambiţie - "să creeze un mediu de lucru fără lovituri de teatru".

De fapt, ea a readus calmul după scandalurile din mandatul lui Donald Trump.

Fosta înotătoare de performanţă a evitat sincopele, navigând cu uşurinţă prin toate subiectele şi evitând cu zâmbetul pe buze temele sensibile.

În timp ce purtătorii de cuvânt ai lui Donald Trump îi jigneau pe jurnalişti, părăsind uneori sala de presă, Jen Psaki îi felicita pe reporteri pentru o aniversare, o căsătorie sau o promovare.

Licenţiată în sociologie şi în engleză, ea s-a lansat în politică în cadrul Partidului democrat şi s-a rodat în mai multe posturi de comunicare în timpul administraţiei Obama.

Ea a fost timp de doi ani purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, ceea ce a făcut să fie luată drept ţintă de presa rusă apropiată de Kremlin.

Jen Psaki a fost descrisă în iunie 2021 de preşedintele rus Vladimir Putin drept "o tânără drăguţă, cultivată" care "amestecă mereu totul", o declaraţie considerată sexistă.

La Casa Albă, discuţiile sale în contradictoriu cele mai animate au avut loc cu jurnalistul vedetă al Fox News, Peter Doocy.

Jen Psaki a lăsat până acum să planeze misterul asupra viitorului ei, dar, potrivit presei, ea se va alătura canalului MSNBC, de orientare progresistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.