Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se scrie istorie la Tokyo - O sportivă obține al șaptelea titlu olimpic

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Echipa Germaniei a câştigat concursul de dresaj pe echipe la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi i-a oferit astfel Isabellei Werth al şaptelea titlu olimpic, marţi, ceea ce face din ea o referinţă absolută a echitaţiei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Germania (Dorothee Schneider, Isabell Werth, Jessica Von Bredow-Werndl) s-a impus cu 8.178 puncte, devansând echipa Statelor Unite (Adrienne Lyle, Steffen Peters, Sabine Schut- Kery), 7.747 puncte, şi Marea Britanie (Carl Hester, Charlotte Fry, Charlotte Dujardin), campioana din 2016, de la Rio, 7.723 puncte, în timp ce Olanda s-a ales doar cu locul cinci (7,479,5 puncte).

A fost al 14-lea succes al Germaniei în această probă pe echipe, care face parte din programul olimpic din 1928. Germania a cucerit toate titlurile în această probă pe echipe începând din 1984, cu excepţia ediţiei din 2012, când Marea Britanie s-a impus pe teren propriu.

''Fiecare medalie are propria ei istorie, e un vis pentru mine să vin la Tokyo, sunt foarte mândră că totul a funcţionat cum speram'', a declarat Werth la finalul concursului pe echipe.

Werth, 52 de ani, a bifat la Tokyo a şaptea sa ediţie a Jocurilor Olimpice, la 29 de ani de la debutul său olimpic, la Barcelone, în 1992, cucerind în total 11 medalii, dintre care şapte de aur şi patru de argint.

Colecţia de medalii a germancei poate creşte miercuri, cu prilejul probei individuale. În cazul în care va cuceri titlul o va egala pe Birgit Fischer, cea mai titrată sportivă germană din istoria Jocurilor Olimpice, cu opt medalii de aur la kaiac-canoe sprint.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.