Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se spulberă cea mai mare conspirație din istorie: ce se întâmplă, de fapt, în Area 51

Facebook
area 51

Area 51 este recunoscută ca una dintre cele mai misterioase și secrete locații de pe Pământ, fiind subiectul a numeroase teorii ale conspirației și speculații. Situată în deșertul Nevada, Statele Unite, această bază militară a armatei americane a fost mult timp înconjurată de secrețe și controverse.

Cu toate acestea, în ultimii ani, CIA a făcut unele dezvăluiri referitoare la activitățile desfășurate în Zona 51 și la scopul său real. Potrivit informațiilor furnizate de CIA și alte surse oficiale, Zona 51 este utilizată ca un centru de testare și dezvoltare a aeronavelor și tehnologiilor militare secrete, conform click.

Această bază militară a fost implicată în teste și experimente legate de avioanele de spionaj, drone, precum și alte tehnologii avansate utilizate în domeniul militar. De asemenea, Zona 51 a fost asociată cu cercetările privind fenomenele aeriene neidentificate (UFO), însă oficialii americani au respins ideea că baza ar fi implicată în studierea extratereștrilor sau a tehnologiei extraterestre.

În ciuda dezvăluirilor parțiale făcute de CIA, Zona 51 continuă să fie subiectul speculațiilor și interesului publicului larg, alimentând imaginația și curiozitatea cu privire la secretele ascunse ale acestei locații enigmatice.

Când a fost înființată Area 51

Area 51 a fost stabilită inițial pentru a testa avioanele-spion celebre, cum ar fi U-2, în timpul perioadei intense a Războiului Rece. U-2, în special, a fost conceput pentru a efectua misiuni la altitudini extrem de înalte, de peste 20.000 de metri, și a avut un rol crucial în colectarea informațiilor strategice din timpul conflictului, monitorizând activitățile din Uniunea Sovietică, China și Cuba.

Datorită faptului că aceste zboruri U-2 erau efectuate la altitudini și viteze care depășeau tehnologiile cunoscute la acea vreme, ele erau adesea confundate cu obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri). Chiar și persoane din guvernele SUA și URSS au fost, de multe ori, neinformate cu privire la aceste activități clasificate, acest lucru fiind menținut strict secret până la sfârșitul Războiului Rece în 1991, când s-a dezvăluit mai multe informații.

„Testările la mare altitudine a avionului U-2 a dus rapid la un efect secundar neaşteptat. Și anume o creștere mare a rapoartelor privind obiectele zburătoare neindentificate”, se arată în raportul oficial privind istoria programului U-2, declasificat în 2013, potrivit Atlas Geografic.

Astfel, datorită naturii sale secrete și a experimentelor avansate din domeniul aerospațial, Zona 51 a fost asimilată de-a lungul timpului cu fenomenele OZN și presupuse forme de viață extraterestre, contribuind la misterul și legenda care înconjoară această locație iconică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.