Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se știe prima echipă eliminată de la Euro 2020

Reprezentativa de fotbal a Ţării Galilor a învins naţionala Turciei cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stadionul Olimpic din Baku, în Grupa A a turneului final EURO 2020, succes care o duce aproape de optimile de finală. În schimb, Turcia, cu două înfrângeri, este ca și eliminată din turneu.

''Dragonii'' au făcut un meci cvasiperfect, câştigând prin golurile marcate de Aaron Ramsey (43) şi Connor Roberts (90+5). Omul meciului a fost, însă, Gareth Bale, care deşi a ratat un penalty, a oferit pasele decisive ambilor marcatori.

Turcia este una din marile dezamăgiri ale acestui turneu, nereuşind să confirme rezultatele bune din ultima vreme.

Meciul a fost unul spectaculos, cu un ritm ridicat şi cu construcţii rapide de ambele părţi, însă galezii s-au apărat mai bine şi au fost mai inspiraţi în faţa porţii adverse.

Ramsey a ratat o primă ocazie în min. 6, când a fost angajat de Bale, l-a fentat pe Soyuncu şi a tras la colţul scurt, dar portarul a respins. Turcia a replicat prin căpitanul Burak Yilmaz (9), care a reluat din 14 metri pe lângă poartă, la centrarea lui Cengiz Under. Acesta din urmă a expediat un şut din întoarcere de la 20 de metri (13), dar Ward a reţinut mingea.

Ramsey a avut o nouă mare oportunitate de a deschide scorul, după o pasă genială a lui Bale, dar a ratat singur cu portarul de la 12 metri.

Morrell a fost foarte atent la poarta proprie, în min. 29 şi 30, respingând două mingi trimise de turci (Kaan Ayhan şi Soyuncu).

Ţara Galilor a deschis scorul în min. 43, prin Ramsey, jucătorul lui Juventus fiind angajat superb de Bale cu o pasă de peste 30 de metri, după care l-a învins pe Ugur Cakir. A fost al 17-lea gol pentru Ramsey la echipa naţională.

Turcia a încercat să atace mai mult după pauză, a avut o posesie superioară, dar galezii s-au apărat compact şi au încercat să dea lovitura pe contre rapide, purtate de Bale, James au Ramsey.

Hakan Calhanoglu (50) a tras slab de la 20 m, balonul fiind reţinut de Ward, după care Burak Yilmaz a ratat cea mai mare ocazie a turcilor, şutând incredibil peste poartă din doar 6 metri (54).

Galezii au fost periculoşi în mai multe situaţii, Bale expediind o minge de la 19 metri peste poartă (53), şutul lui Ramsey din 9 metri a fost respins de portar (58), iar în min. 61 Bale a ratat un penalty, trimiţând mult peste poartă, după ce tot el fusese faultat de Zeki Celik. Bale îşi putea răscumpăra greşeala la câteva secunde după aceea, la degajarea greşită a portarului, dar a trimis alături (61).

Ward a fost testat de Ayhan (63), dar nu a avut emoţii la lovitura de cap a fundaşului, apoi Bale a replicat în acelaşi fel la poarta cealaltă (79).

Finalul meciului a fost fierbinte, cu ciocniri între jucători şi ratări de ambele părţi.

Ward a respins mingea trimisă cu capul de Demiral din 8 metri (87), după care Wilson a fost blocat in extremis de Zeki Celik (90+4), Ugur Cakir a respins şutul din unghi al lui Bale, iar apoi Soyuncu l-a blocat pe Moore (90+4).

Ţara Galilor a dat lovitura într-un moment în care apărarea Turciei era în degringoladă: jucătorul lui Real Madrid a preluat o minge din colţul terenului a avansat pe linia de fund şi i-a pasat lui Connor Roberts care a reluat în plasă din 6-7 metri (90+5).

După 1-1 cu Elveţia, Ţara Galilor, semifinalistă în 2016, este liderul provizoriu al grupei, în timp ce Turcia, care venea după 0-3 cu Italia, este în pragul eliminării.

Ţara Galilor are doar trei eşecuri în ultimele sale 21 de partide internaţionale (12 victorii, 6 egaluri). Galezii nu au primit gol în 12 din ultimele 17 partide.

Turcia a pierdut cinci din ultimele sale şase jocuri la EURO (o victorie).

Turcia: Cakir - Celik, Ayhan, Soyuncu, Meraş (Muldur ’73) – Karaman (Dervişoglu ’75), Calhanoglu, Yokuşlu (Demiral ’46), Tufan (Yazici ’46), Under (Kahveci ’83) – Yilmaz. Selecţioner: Şenol Guneş.

Ţara Galilor: Ward - Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Morrell, Allen (Ampadu ’73) – Bale, Ramsey (Wilson ’85), James (Williams ’90) – Moore. Selecţioner: Rob Page.

Partida a fost arbitrată de portughezul Artur Dias.

În aceeaşi grupă se va disputa, de la ora 22.00, meciul Italia – Elveţia, la Roma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.