Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se STRÂNGE CUREAUA la Renault - Remuneraţia şefilor ar putea fi redusă cu 25%, din cauza crizei

renault

Board-ul Renault a decis să anuleze plata dividendelor pe 2019, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), iar remuneraţia preşedintelui Jean-Dominique Senard şi a directorului general interimar Clotilde Delbos va fi redusă cu 25%, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

Reducerea cu 25% va fi aplicată la remuneraţia din primul trimestru, iar în cazul în care criza continuă se va aplica şi în trimestrul doi, au precizat sursele.

Renault, unde statul deţine o participaţie de 15%, propusese anterior pentru 2019 dividende de 1,1 euro pe acţiune, faţă de 3,55 euro per per titlu pentru 2018. Adunarea Generală a Acţionarilor, amânată din cauza epidemiei, ar putea avea loc în mai sau în iunie, pentru a vota în legătură cu dividendele.

Câteva companii auto, cum ar fi Michelin şi Ford, au decis deja să reducă sau să suspende dividendele pe 2019, pentru prezervarea numerarului.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

Guvernul francez va cere companiilor la care statul este acţionar să nu plătească dividende pentru 2019, a declarat luna trecută ministrul Muncii, Muriel Penicaud. Această declaraţie creşte presiunile pentru ca toate firmele franceze să renunţe la plata dividendelor în contextul crizei coronavirusului.

Grupul Renault a înregistrat în 2019 o pierdere netă de 141 milioane de euro (faţă de un profit de 3,3 miliarde de euro în 2018), în timp ce vânzările totale au scăzut cu 3,4% în ritm anual, până la 3,753 milioane vehicule.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Groupe Renault România a anunţat, joi, că la uzinele Dacia de la Mioveni se va relua progresiv producţia începând din 21 aprilie, urmând ca din 4 mai să revină la activitatea normală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.