Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se strânge lațul în jurul lui Donald Trump. Avalanșă de citații în ancheta din 6 ianurie

bloomberg.com
Donald Trump

Oficiali de top din cadrul operaţiunilor de strângere de fonduri politice şi din fosta campanie a lui Donald Trump se numără printre zecile de persoane din apropierea fostului preşedinte care au primit citaţii de la marele juriu în ultimele zile - în contextul în care Departamentul de Justiţie îşi intensifică ancheta penală privind 6 ianuarie 2021, potrivit mai multor surse familiare cu această chestiune, transmite CNN, conform news.ro.

Printre aceştia se numără fostul director de campanie al lui Trump, Bill Stepien, şi Sean Dollman, care a lucrat pentru campania prezidenţială din 2020 a lui Trump în calitate de director financiar, au declarat pentru CNN surse apropiate.
Nici Stepien şi nici Dollman nu au răspuns la solicitările de comentarii ale CNN.
Dan Scavino, fostul adjunct al şefului de cabinet al lui Trump, a primit, de asemenea, recent o citaţie, potrivit unei surse. Scavino nu a răspuns la o solicitare de comentarii.
În total, mai mult de 30 de persoane cu legături cu Trump au primit citaţii în ultimele zile, potrivit a două surse apropiate cu ţintele citaţiilor. Citaţiile vizează documente şi, în unele cazuri, mărturii în faţa unui mare juriu din Washington, DC.
Avalanşa de citaţii şi alte activităţi de investigaţie a avut loc în zilele imediat înainte ca Departamentul de Justiţie să înceapă perioada standard de linişte preelectorală, o perioadă de 60 de zile înainte de alegerile de la mijlocul mandatului, în care departamentul încearcă, în general, să evite să întreprindă acţiuni de investigaţie deschise în anchete sensibile din punct de vedere politic pentru a evita să pară că încearcă să afecteze alegerile.
Unele dintre citaţii, inclusiv una analizată de CNN, au avut o sferă largă de aplicare, solicitând informaţii cu privire la o serie de aspecte, inclusiv schema electorilor falşi, vehiculul politic şi de strângere de fonduri primare al lui Trump, Save America PAC, organizarea mitingului lui Trump din 6 ianuarie şi orice comunicare cu o listă largă de persoane care au lucrat pentru a anula rezultatele alegerilor din 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.