Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se strânge lațul în jurul lui Trump în dosarul Asaltului de la Capitoliu - Procurorii cer şase luni de închisoare pentru fostul consilier Steve Bannon

Agerpres - Reuters
Steve Bannon

O pedeapsă de şase luni de închisoare a fost cerută luni împotriva fostului consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, care a fost găsit vinovat în iulie pentru obstrucţionarea anchetei privind asaltul de la Capitoliu, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Un judecător urmează să pronunţe sentinţa vineri, la Washington, împotriva lui Steve Bannon, în vârstă de 68 de ani, o figură a populismului de dreapta din Statele Unite.

Pe măsură ce termenul limită se apropia, procurorii au subliniat "neîncrederea, reaua-credinţă şi dispreţul" manifestate de Steve Bannon la solicitarea comisiei Camerei Reprezentanţilor care investighează atacul din 6 ianuarie 2021, prin care îi cerea lui Bannon să depună mărturie şi să prezinte documente.

Pentru că şi-a menţinut până la final această atitudine, "el ar trebui să fie condamnat la şase luni închisoare şi la o amendă de 200.000 de dolari", au afirmat procurorii într-un document ataşat procedurii.

Steve Bannon este considerat unul dintre arhitecţii victoriei lui Donald Trump în alegerile din 2016. Chiar şi după ce a fost înlăturat de la Casa Alba în august 2017, el a rămas un apropiat al preşedintelui şi a vorbit cu el cu o zi înainte de atacul asupra sediului Congresului.

Pentru a afla natura discuţiilor lor, comisia de anchetă parlamentară, responsabilă să facă lumină asupra rolului lui Donald Trump în această lovitură de forţă, l-a citat pe Steve Bannon să depună mărturie şi să prezinte documente.

Acesta a refuzat, invocând dreptul preşedinţilor de a păstra secrete anumite conversaţii. Refuzul său a făcut să fie acuzat de "obstrucţionarea" prerogativelor anchetei Congresului.

Steve Bannon este de asemenea inculpat pentru fraudă financiară într-o afacere de presupusă deturnare de fonduri pentru construcţia unui zid între SUA şi Mexic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.