Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se strânge LAȚUL: În Slovenia, ministrul Economiei a fost arestat, iar cel de Interne a demisionat, din cauza șmecheriilor făcute la achizițiile în pandemie

Operation World
Slovenia

Ministrul sloven de interne a demisionat şi cel al economiei a fost plasat în detenţie marţi în cadrul unei anchete a poliţiei privind presupuse nereguli în achiziţionarea de echipamente în legătură cu pandemia de coronavirus, relatează France Presse.

Anunţându-şi demisia, Ales Hojs a declarat că nu a fost informat despre investigaţie până marţi, asigurând că ea a fost lansată pentru a discredita guvernul de coaliţie de centru-dreapta şi a încerca să-l dărâme, scrie agerpres.ro.

Citește și: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o nouă decizie pentru românii care călătoresc în Europa

"Cred că este o acţiune motivată politic", a spus Hojs în faţa presei, adăugând că şeful poliţiei a demisionat de asemenea pentru a protesta împotriva acestei operaţiuni conduse doar de forţele speciale de poliţie.

Presa slovenă a raportat numeroase nereguli în achiziţionarea de echipamente de protecţie şi aparate de respirat artificiale, la scurt timp după ce un nou guvern de centru-dreapta a venit la putere în martie.

Citește și: Mesajul lui Traian Berbeceanu după ce s-a înscris în PNL: ‘Pentru că mereu am avut simpatii liberale. Jos, la talpă, în linia întâi’

Presa l-a acuzat pe ministrul economiei, Zdravko Pocivalsek, că favorizează companiile ce nu oferă echipamente adecvate. Acesta a negat toate acuzaţiile.

Potrivit unui comunicat al poliţiei speciale, mai multe locuinţe au fost percheziţionate marţi în cadrul unei "anchete privind presupuse nereguli în comandarea şi achiziţionarea de echipamente de protecţie".

Citește și: EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

Numele ministrului economiei nu este menţionat în acest comunicat, dar Hojs a declarat presei că a fost informat despre reţinerea colegului său din guvern, care a fost eliberat, ulterior.

De la venirea la putere, prim-ministrul Janez Jansa a implementat măsuri stricte de izolare pentru a stopa pandemia şi a lansat achiziţia de echipamente de protecţie şi de aparate de respirat artificiale, declarând că predecesorul său nu a reuşit să pregătească ţara membră a Uniunii Europene pentru pandemie.

Citește și: Situație îngrijorătoare! Au fost descoperite măștile medicale ce îmbolnăvesc mai mult decât protejează

Şeful guvernului a criticat marţi "standardele duble şi abordarea selectivă" a forţelor speciale, considerând că acestea nu au investigat alte cazuri.

Mii de persone au ieşit în stradă la Ljubljana în fiecare vineri în ultimele două luni pentru a protesta faţă de scandalul echipamentelor de protecţie şi contra mai multor atacuri ale unor membri ai guvernului împotriva presei critice şi jurnaliştilor.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire devastatoare: ‘Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească. Ce a făcut PNL? A distrus tot. A prăbușit economia’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.