Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se teme Joe Biden de revenirea lui Donald Trump? Numărul observatorilor a fost mărit de la ultimele alegeri

Brendan Smialowski/Agence France-Presse — Getty Images
trump biden

Departamentul de Justiție (DOJ) al președintelui Biden a trimis observatori electorali în 64 de jurisdicții din 24 de state pentru a se asigura că legile federale sunt respectate pe tot parcursul zilei alegerilor, transmite Fox News. Informația este cu atât mai interesantă cu cât o eventuală victorie a republicanilor ar putea să-l determine pe Donald Trump să își anunțe intenția de a candida la următoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite.

Deși este o practică obișnuită ca Departamentul de Justiție să desfășoare monitori electorali, această măsură reprezintă o creștere bruscă față de 2020, când Departamentul de Justiție a trimis monitori în doar 44 de jurisdicții, potrivit Washington Post. Monitorii vor avea o prezență importantă în mai multe state-cheie, inclusiv Arizona, Michigan și Pennsylvania.

"De la adoptarea Legii drepturilor de vot din 1965, Divizia pentru drepturi civile a monitorizat în mod regulat alegerile pe teren în jurisdicții din întreaga țară pentru a proteja drepturile alegătorilor. De asemenea, Divizia Drepturilor Civile va primi plângeri din partea publicului la nivel național cu privire la posibile încălcări ale legilor federale privind drepturile electorale prin intermediul centrului său de apeluri", a scris DOJ într-o declarație în care anunță această mutare.

Casa Albă condusă de Biden a avertizat că este posibil ca rezultatele să nu fie clare în ziua alegerilor din cauza procesului de numărare a buletinelor de vot prin corespondență, care sunt deseori numărate după buletinele de vot personale exprimate în ziua alegerilor.

 

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.