Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se temea Prigojin că o să fie asasinat? Gestul făcut imediat după rebeliunea eșuată care ne poate da un posibil răspuns (surse WSJ)

Foto antena3.ro
prigojin avion accident

Se temea Prigojin că o să fie asasinat? Gestul făcut imediat după rebeliunea eșuată care ne poate da un posibil răspuns (surse WSJ)

Șeful PMC Wagner, Evgheni Prigojin, a încetat să mai folosească bazele aeriene militare ruse pentru zboruri în jurul Rusiei și a abandonat aeronavele Ministerului Situațiilor de Urgență din Rusia. Însă abia după rebeliunea eșuată din iunie, dezvăluie The Wall Street Journal, citând foști ofițeri ai Forțelor Aeriene Ruse și angajați Wagner.

În schimb, el a început să se deplaseze cu avionul său privat Embraer Legacy 600, care era echipat cu mijloace de camuflaj și bruiaj pentru supraveghere.

Înainte de aceasta, Prigozhin a lucrat ani de zile la modalități de a-și ascunde zborurile, dar acest lucru se referea la zborurile sale internaționale și vizitele în țările africane, menționează ziarul. Avioanele șefului PMC au decolat adesea de pe aerodromul militar Chkalovsky de lângă Moscova, apoi au oprit transponderele și au dispărut de pe ecranele de urmărire.

În același timp, echipajele aeronavei pe care călătorea Prigozhin aveau pașapoarte false.

A ales un aeroport comercial

După revolta din iunie, Prigojin a zburat cu un Embraer Legacy 600 între Belarus, Moscova și Sankt Petersburg. În ultimul său tur în Africa, șeful PMC a urcat și el de pe un aeroport comercial din suburbii, adăugându-se pe lista pasagerilor cu puțin timp înainte de decolare. Revenind în Rusia, Prigozhin a zburat de la Moscova la Sankt-Petersburg pe 23 august - exact la două luni de la începerea rebeliunii - pe drumul în care avionul său de afaceri a căzut.

Trezoreria SUA a impus în septembrie 2019 sancțiuni împotriva aeronavei Embraer Legacy 600 a lui Prigozhin și a proprietarului său nominal, Autolex din Seychelles. După aceea, Prigozin a schimbat înregistrarea avionului de afaceri la compania Trans Logistik din Sankt Petersburg. În același timp, oficialii americani au cerut aliaților africani să monitorizeze acest consiliu și să aplice sancțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.