Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se trece la alt nivel! SUA trimit militari din Forţele Spaţiale în Orientul Mijlociu: 'Naţiuni extrem de agresive se pregătesc să extindă conflictele în spaţiu'

forta spatiala sua

Forţele Spaţiale din Statele Unite au anunţat, luni, trimiterea a 20 de militari în Peninsula Arabia, la o bază aeriană din Qatar, informează agenţia Associated Press, potrivit MEDIAFAX.

Militarii americani vor fi staţionaţi în Baza aeriană Al-Udeid din Qatar. Este vorba de prima misiune externă a Forţelor Spaţiale ale SUA, înfiinţate de preşedintele Donald Trump. Ulterior, în baza aeriană din Qatar vor fi trimişi militari americani suplimentari.

Citește și: BREAKING - Dana Budeanu prezintă înregistrarea VIDEO cu Nicuşor Dan. Imaginile care aruncă în aer alegerile locale în Capitală

"Începem să observăm alte naţiuni care sunt extrem de agresive în a se pregăti să extindă conflictele în spaţiu. Trebuie să fim pregătiţi să concurăm şi să apărăm toate interesele noastre naţionale", a declarat colonelul Todd Benson, directorul detaşamentului Forţelor Spaţiale SUA din Baza Al-Udeid.

Forţele Spaţiale americane vor avea 16.000 de militari şi un buget pe anul 2021 de 15,4 miliarde de dolari.

Colonelul Todd Benson a refuzat să spună care sunt ţările "agresive" la care s-a referit, dar, în Orientul Mijlociu, Statele Unite sunt preocupate de programul balistic iranian şi de eforturile Teheranului de a dezvolta capabilităţi de neutralizare a sateliţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.