Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se vinde Dinamo - Un cotroversat om de afaceri, cercetat de DNA, este favorit pentru preluarea clubului

www.prosport.ro
Ionuț Negoiță

Afaceristul Claudiu Florică, implicat în dosarul Microsoft, este în negocieri avansate pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni. Afacerea s-ar putea concretiza până la sfârșitul lui iulie, scrie gsp.ro.

Protestele vehemente ale suporterilor l-au făcut pe Negoiță să apese pedala în ceea ce privește vânzarea lui Dinamo. Acesta i-a transmis public lui Rednic că așteaptă să un răspuns ferm dacă vrea sau nu să cumpere Dinamo. Altfel, acesta va da curs altor oferte.

Conform surselor Gazetei, "Puriul" nu a mai dat niciun semn, astfel că Negoiță a continuat negocierile, iar acestea chiar au avansat până în punctul în care o posibilă vânzare ar putea fi finalizată înainte de sfârșitul lunii iulie. Oamenii din anturajul proprietarului RIN susțin că acesta tratează cu Claudiu Florică, cu Horia Sabo, dar și cu asociația "Dinamoviști pentru Dinamo" condusă de Cornel Dinu.

Citește și: Episod spumos cu Traian Băsescu la moțiunea de cenzură: Tăriceanu l-a 'salvat' pe fostul său adversar nr.1 dintr-o situație delicată

Cele mai avansate discuții ar fi cu Florică. Indiferent cine va fi cel care va prelua clubul, Negoiță își dorește să rămână acționar minoritar. Actualul finanțator ar fi dispus să renunțe la tot pachetul de acțiuni doar în cazul unei propuneri financiare extrem de avantajoase.

Gazeta vă prezintă mai jos detaliile negocierilor pe care Negoiță le poartă cu cele trei tabere.

1. Claudiu Florică - Controversatul om de afaceri, trimis în judecată de către DNA în dosarul Microsoft pentru spălare de bani, are în acest moment cele mai mari șanse să preia Dinamo. Deși are probleme serioase cu justiția, Florică ar vrea să cumpere Dinamo pentru fiul său, care este pasionat de fotbal. Florică negociază cu Negoiță preluarea a 51% din pachetul total de 93% din acțiunile pe care șeful de la RIN le are la Dinamo.

2. Horia Sabo - Plecat cu scandal de la Poli Iași, afaceristul băimărean a avut primul contact cu Negoiță în urmă cu câteva luni, informație prezentată în exclusivitate de GSP. De atunci, cele două părți au negociat, dar în ultima vreme Sabo ar fi tras de timp pentru că s-a ajuns în punctul la care ar trebui să vireze un avans financiar, iar el nu ar dispune de banii necesari. Adus în anturajul lui Dinamo de Anamaria Prodan, Sabo încearcă să în acest moment să atragă investitori.

3. Cornel Dinu și "Dinamoviști pentru Dinamo" - Asociația condusă de Mister este în continuă legătură cu Negoiță. Actualul finanțator le-a promis acestora că le va ceda clubul chiar și cu o plată în mai multe tranșe, cu condiția ca Asociația să achite un avans. Se pare că oamenii conduși de Dinu au făcut rost deja de banii și au de gând să îi înainteze oferta oficială în perioada următoare.

Adriana Săftoiu, episod HALUCINANT în traficul din București: SPP și Poliția au creat HAOS

A DISPĂRUT DUPĂ ULTIMATUM

În interviul acordat Gazetei, Negoiță a transmis că dorește să îi vândă clubul lui Rednic, dar "Puriul" nu a mai dat niciun semn: "Dacă în fața acestor noi propuneri publice și ferme pe care le fac, domnul Rednic nu dorește să încercăm această tranzacție, îl rog să ne transmită public dacă este albă sau este neagră. Eu mai pot avea răbdare să aștept răspunsul său, însă, la un moment dat, voi fi nevoit să invit la negocieri și alte părți care, în urma noii oferte și a noului preț de vânzare, s-au arătat extrem de interesate să purtăm discuții serioase pentru achiziționarea clubului".

BADEA VREA FĂRĂ NEGOIȚĂ

Până să o dea la întors, Rednic a anunțat că va discuta preluarea clubului cu Nicolae Badea și Vladimir Cohn. Conform surselor Gazetei, Badea ar fi foarte interesat de revenirea ca acționar în Ștefan cel Mare, dar numai cu condiția ca Negoiță să plece de tot. Actualul patron și-a exprimat însă dorința de a rămâne în acționariat, lucru neagreat de Badea.

PROIECTUL ATLETICO MADRID

Claudiu Florică deține deja un proiect de succes în fotbal. Clubul său, Regal Club București, a semnat în 2014 o colaborare cu Atletico Madrid, deschizând o Academie de copii și juniori la București. Antrenorii Academiei sunt pregătiți de către Atletico pentru a se ridica la un nivel de pregătire superior. Mai mult, cei mai promițători tineri din Academie se pot transfera la Madrid dacă se ridică la rigorile clubului madrilen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.