Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se vor schimba regulile de igienă din avioane după epidemia de coronavirus

stiripesurse.ro
avion

Pasagerii transporturilor aeriene vor avea de respectat măsuri suplimentare de igienă în momentul în care companiile îşi vor relua operaţiunile, odată încheiată criza coronavirusului, a anunţat joi, la Geneva, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA), transmite vineri dpa, scrie Agerpres.

IATA a discutat acest subiect cu autorităţile, a declarat Rafael Schvartzman, şeful regional al IATA pentru Europa. "Vor fi introduse anumite proceduri", a adăugat el, insistând totodată că, practic, cabinele avioanelor sunt sterile, deoarece filtrele de aer captează peste 99% din microbi.

Companiile aeriene europene se aşteaptă ca cererea să scadă cu 46% din cauza pandemiei, ceea ce presupune pierderi de 76 de miliarde de dolari în acest an. Companiile aeriene au operat miercuri 5.800 de curse, comparativ cu peste 29.000 înainte de începerea crizei coronavirusului.

Totodată, IATA a cerut din nou autorităţilor să relaxeze regulile privind rambursarea costului biletelor de avion în cazul unei anulări a zborurilor. "Nu există suficienţi bani", a avertizat Schvartzman, care a calculat că, în medie, companiile aeriene mai dispun de lichidităţi pentru încă două luni. "Ar trebui să ni se permită să oferim vouchere'', a insistat el.

IATA Europa include Uniunea Europeană, Rusia şi fostele republici sovietice, Turcia şi Israel, aminteşte dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.