Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se vorbește tot mai apăsat despre modificarea Constituției în Rusia: Putin vrea introducerea pedepsei cu moartea

gq.com
Vladimir Putin

Reintroducerea pedepsei cu moartea în Rusia este posibilă doar în urma unor modificări ale Constituției, a afirmat președintele Curții Constituționale a Federației Ruse, Valeri Zorkin, în timpul discursului său susţinut la cel de-al X-lea Congres al Magistraţilor, care a avut loc la Moscova.

În discursul său, Zorkin a subliniat că textul din Constituție cu privire la pedeapsa cu moartea este formulat astfel încât, de fapt, dacă se va decide reintroducerea pedepsei cu moartea, atunci va fi necesar să fie adoptată o nouă Constituție în Rusia, relatează Agenţia de presă Interfax.

Preşedintele Curții Constituționale a reamintit că în Rusia este în vigoare o situație juridică cu privire la pedeapsa cu moartea stabilită prin cele două decizii ale Curții Constituționale, care continuă să funcționeze și că, de fapt, nu s-au creat condiții noi pentru reintroducerea pedepsei.

Potrivit acestuia, în 2009, Curtea Constituțională a anunţat că în țară a fost creat un regim juridic constituțional de-a lungul unor ani lungi de moratoriu, în temeiul căruia cetăţenii ruși au primit dreptul de a nu fi condamnați la moarte

În mediile politice din Rusia se discută tot mai apăsat despre modificarea Constituției, iar introducerea pedepsei cu moartea ar putea fi una dintre modificări.

În contextul războiului, pedepsa cu moartea ar putea fi folosită împotriva oamenilor care sunt considerați trădători. De asemenea, este o lovitură pentru ucrainenii din zonele anexate de Rusia, asta pentru că pedeapsa cu moartea le-ar putea fi aplicată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.