Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se zgaltaie imperiile evazioniste din Portul Constanta! (presa)

Portul Constanta

Sunt semnale tot mai clare ca, desi cu o intarziere care costa scump statul roman, imperiile evazioniste care actioneaza de atata vreme in Portul Constanta incep sa se clatine sub anchetele penale care se deschid pe banda rulanta. Desigur, mai este mult pana la starpirea „fratiilor” din port, unde inselaciunea in afaceri a ajuns tot atat de banala ca si incarcarea vaselor cu marfa pentru export, care nu este declarata aproape niciodata in totalitate, relatează National.

Interesant este si ca, iata, incep urmaririle penale nu doar impotriva micilor jucatori de pe piata, dar si a unor nume grele din lumea business-ului. Si uite cum, dupa ce au fost implicati in scandalul defrisarilor de paduri si mii de oameni au protestat zile in sir impotriva deschiderii fabricii de formaldehida de la Sebes, austriecii de la Kronospan au o noua belea pe cap. Iar lucrurile sunt tot mai grave dupa ce s-a confirmat urmarirea penala impotriva SC Kronospan Zona Libera Constanta SRL pentru savarsirea infractiunii de inselaciune impotriva unora dintre partenerii romani de afaceri.

Nu mai platesc la romani!

Dupa cum reiese din documentele intrate in posesia noastra, atat organele politienesti de ancheta, cat si procurorul de caz au declansat procedurile legale in cazul austriecilor de la SC Kronospan Zona Libera Constanta SRL, impotriva carora au instituit deja si sechestrul asigurator si pe care ii suspecteaza de savarsirea infractiunilor de abuz de incredere prin fraudarea creditorilor, inselaciune si influentarea declaratiilor. Iar in aceeasi situatie se afla si directorul Muller Christian. Pe scurt, se pare ca reprezentantii austriecilor care deruleaza afaceri de export de o valoare colosala in Portul Constanta au luat la un moment dat decizia sa nu-si mai onoreze obligatiile contractuale catre cei care le incarcau marfa. Si, dupa cum sustin sursele noastre, daca la inceput au motivat ca nu le recunosc munca depusa, desi containerele nu numai ca au fost incarcate, dar au ajuns deja si la destinatie, in cele din urma „maharii” de la Kronospan din Sebes le-ar fi trantit in cele din urma usa in nas bietilor prestatori de servicii care nu isi mai pot plati acum salariile pentru ca „sunt romani”! Uite insa ca, pe baza documentelor contabile, „fraierii de romani” s-au adresat organelor de ancheta romanesti. Care au stabilit ca, da, cei de la SC Kronospan Zona Libera Constanta SA au sa le dea banii pentru munca depusa atata amar de vreme.

Cipriotul sud-african

Alaturi de alte doua companii austriece, Schweighofer si Egger, cei de la Kronsopan controleaza exportul de produse de lemn, fiind vizati in mai multe campanii publice ale celor care protesteaza impotriva defrisarilor masive de paduri. Iar majoritatea lemnului este exportat in toata lumea de catre austrieci. De asemenea, desi atat autoritatile locale, cat si mii de oameni au protestat zile intregi impotriva otravirii Sebesului prin constructia fabricii de formaldehida, cei de la Kronospan continua neabatuti sa-si vada de afaceri in aceste doua cazuri. Ramane de vazut cum vor aborda si situatia exploziva de la SC Kronospan Zona Libera Constanta SRL, unde lucrurile sunt ceva mai complicate. Fie si pentru simplul fapt ca, dupa cum sustin sursele noastre judiciare, ancheta penala poate lua si o alta turnura. Mai ales ca nimeni pana acum nu pare sa-l fi vazut pe „misteriosul” administrator Spiros Spyrou, cetatean cipriot nascut in Africa de Sud, care va trebui, probabil, sa explice cum a semnat actele oficiale ale firmei, cu toate ca nimeni nu l-a vazut vreodata. Si nici nu are cineva habar ca acesta sa fi imputernicit vreo alta persoana…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.