Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul PNL Sebastian Burduja va vota împotriva măririi indemnizaţiilor demnitarilor: 'În Cipru, ministrul are salariul de 5 ori mai mare, dar nu e oportun'

INQUAM Photo - Octav Ganea
Sebastian Burduja

Ministrul Cercetării şi Digitalizării, deputatul Sebastian Burduja (PNL), a declarat, joi, că va vota în Camera Deputaţilor împotriva proiectului de lege prin care sunt majorate salariile demnitarilor, potrivit Agerpres.

"Eu voi vota împotrivă, în calitatea mea de deputat, şi cred că nu este în regulă ca într-o situaţie economică dificilă, într-o situaţie regională cu impredictibilitate mare, politicienii să se premieze. (...) Sigur că în raport cu alte state europene - discutam recent cu omologul meu din Cipru, o ţară mai mică din UE, cred că are salariul lunar de cinci ori mai mare ca al meu la nivel de ministru, dar nu asta contează. Nu este oportună, din punctul meu de vedere, această iniţiativă, şi eu voi vota împotrivă", a afirmat Burduja, la Digi 24.

El a precizat că nu a existat o întâlnire în PNL pe acest subiect.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 92 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi patru abţineri, un proiect legislativ prin care demnitarii şi aleşii locali urmează să primească indemnizaţii mărite.

Potrivit senatorilor UDMR Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, autorii amendamentul admis la comisia de specialitate şi adoptat în plen, scopul urmărit este de "eliminare ai inechităţilor existente în acest moment".

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.