Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Burduja: SUA susțin total programul nuclear civil românesc

istockphoto.com
reactor nuclear

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a avut joi, la Washington, întâlniri cu o serie de oficiali americani, în urma cărora a rezultat "o susţinere totală" pentru programul nuclear civil românesc, inclusiv proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR), conform Agerpres.

"Ultima zi la Washington a început bine, ca invitat la un mic dejun de lucru, la sediul American Central European Business Association (ACEBA), alături de secretarul adjunct al departamentului de energie, Dr. Andrew Light. Ne străduim să atragem investiţii americane în sectorul energetic românesc. Au urmat noi întrevederi de importanţă majoră la Capitoliu, cu trei senatori: Todd Young (Indiana), Comisia pentru finanţe şi Comisia pentru relaţii internaţionale; Steve Daines (Montana), Comisia pentru energie şi resurse naturale şi Comisia pentru finanţe; Joe Manchin (West Virginia), Preşedintele Comisiei pentru energie şi resurse naturale. Susţinerea este totală pentru programul nuclear civil românesc, inclusiv proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni, care poate fi accelerat şi poate fi printre primele realizări de acest fel din lume", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, el a semnalat că, în ţară, prin Ministerul Energiei, au fost lansate noi apeluri de finanţare din fonduri europene (PNRR): 278 de milioane de euro pentru producţia de baterii şi panouri fotovoltaice, respectiv pentru achiziţia de capacităţi de stocare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.