Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță aruncă BOMBA: 'Laura Codruța Kovesi l-a șantajat pe Klaus Iohannis'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sebastian Ghita Parchet

Sebastian Ghiță a făcut o dezvăluire șocantă în direct la B1 TV. Deputatul a anunțat că șefa de la DNA l-a șantajat pe Klaus Iohannis în legătură cu dosarul în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia solicită revizuirea deciziei de anulare a contractului pentru imobilul cumpărat de aceştia în centrul Sibiului.

În 12 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Braşov a menţinut atunci o decizie dată în 2014 de Tribunalul Braşov, care anula un contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soţia acestuia, Carmen Iohannis, soacra preşedintelui şi moştenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu.

Citește și: Cătălin Tolontan: Ce am pierdut când Cătălina Ponor a refuzat să intre în politică

Decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă, însă preşedintele Klaus Iohannis declara atunci că soluţia instanţei îl "nemulţumeşte" şi că, împreună cu avocaţii săi, caută modalităţi de a contesta hotărârea.

"Mai important mi se pare faptul ca aceasta doamna se aseaza in afara legii si in afara cadrului institutional al Romaniei. A santajat familia Iohannis cu actele de la Brasov. Şi-a obţinut a doua numire prin atacul la familia Iohannis. S-ar putea să ajungem să discutăm şi despre numirile din timpul lui Ponta. S-ar putea să aibă şi Ponta ceva dovezi legate de plagiatul tezei de doctorat a Laurei Codruţei Kovesi. Dacă are şi Ponta dovezi legate de cum îşi modifică Kovesi paragrafe în teza de doctorat?

Citește și: A ieșit GOALĂ din saună ca să prindă hoțul / VIDEO

Avem un presedinte care astazi se teme ca sotiei sale i se poate face un dosar. Ponta sa ne spuna cum a numit-p pe doamna Kovesi si pe alte persoane din DNA si atunci veti intelege de ce am spus aceste lucruri despre domnul Iohannis. Nu din prietenie s-a facut numirea.”, a spus Ghiță.

„S-ar putea să vedeţi că şi domnul Ponta are dovezi cu ce s-a întâmplat atunci cu plagiatul doamnei Kovesi (...) Nu doar eu am fost implicat acolo. Dacă Ponta are notiţe cu scrisul de mână al doamnei Kovesi în care modifică din concluziile raportului tehnic, ce facem? Dacă Parchetul General verifică şi află exact cum s-au obţinut semnăturile din ţară de la experţi, vi s-ar părea concluzia Parchetului o dovadă?”, a spus deputatul.

Citește și: ȘOCANT Ministrul Transporturilor nu știe cât COSTĂ o cartelă de metrou: N-am mai circulat de 4 ani

Ulterior, Ghiţă a precizat că un draft al comisiei tehnice a ajuns la Codruţa Kovesi, iar aceasta ar fi scris de mână câteva din obiecţiile pe care le avea faţă de concluziile raportului. „Scrie acolo: «Concluzia asta nu e bună, fraza asta este proastă, aici trebuie modificat...» E tăiat un cuvânt şi scris un altul şi e un scris de mână”.

Sebastian Ghiţă susţine că a văzut documentul pe care Kovesi ar fi făcut adnotările de mână. „Tăia nişte cuvinte şi scria ceva deasupra. I s-a prezentat un draft al raportului”, a afirmat omul de afaceri.

Citește și: Bianca Drăgușanu, suspectată că a apelat la mamă surogat

”Raportul Tehnic nu a avut in vedere continutul Tezei de Doctorat ci normele de redactare ale Universitatii de Vest.

Mergeam împreună la grătare, chefuri. Am fost de mai multe ori, Ponta a menţionat o singură dată. Întâlnirile noastre au fost destul de dese. Nu înţeleg de ce neagă.
Relaţia noastră s-a stricat când s-au stricat relaţiile dânsei cu toţi ceilalţi: când l-a acuzat pe Gabriel Oprea de ucidere din culpă, când s-a mutat în tabăra preşedintelui Iohannis.", a spus Sebastian Ghiță.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.