Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță: 'Procurorii au aflat, azi, că doamna Kovesi a coordonat această acțiune'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Secția pentru anchetarea magistraților a extins cercetările în dosarul Laurei Codruța Kovesi și efectuează cercetări in rem în privința unui comunicat de presă din 9 ianuarie 2017 al PÎCCJ privind extrădarea lui Nicolae Popa. Faptele anchetate sunt favorizarea făptuitorului și fals în declarații, iar vizat e chiar procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Totul, după ce Laura Codruța Kovesi a fost audiată, vineri, la prânz, de procurori în dosarul în care Sebastian Ghiță este denunțător, iar Victor Ponta este martor. Kovesi este suspectă și este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

Citește și: Vești bune! De luna viitoare se vor majora alocațiile

Avocații lui Ghiță au fost și ei prezenți la audierea lui Kovesi, iar dostul deputat PSD a declarat, la România TV, ce au aflat procurorii.

”Procurorii au făcut un calcul simplu și au văzut că suma spusă de IGPR e mai mucă decât ar costa o cursă dus-întors până la Jakarta. Procurorii au aflat, azi, că doamna Kovesi a coordonat această acțiune. Suma plătită de firma din Ploiești a fost pentru acea cursă.

Citește și: Laura Codruța Kovesi aruncă bomba! Achitarea fostei șefe DNA în această perioadă nu este o coincidență

Domnul Lazăr este un complice al doamnei Kovesi, a încercat să o acopere. Vor să acopere astfel de fărădelegi. Este de nepermis în orice țară.

Doamna Kovesi, printr-un mod pervers, ne prezintă marea reușită cu candidatura dânsei. Ea va fi audiată pe 26, nu azi, așa cum a spus. Vor urma multe proceduri până să fie ales procurorul-șef, poate chiar peste un an. Ea nu va conduce acest Parchet. Azi ea ne minte, așa s-a obișnuit.

Ea nu trebuia să fugă din țară, că pe ea nu o omoară nimeni în închisori, așa cum mă amenința pe mine Onea.”, a spus Sebastian Ghiță la România TV.

Citește și: Carmen Iohannis ‘deghizată’ în fața procurorilor! Cum a ales să se înfățișeze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.