Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiţă: 'E ceva grav şi de speriat, nu e ceva de luat în râs'

digi24.ro
sebastian ghita

Deputatul Sebastian Ghiţă a părăsit, vineri, sediul DNA Ploieşti la scurt timp de la sosirea sa, el declarând că s-a prezentat pentru "un act procedural" în legătură cu ultimul dosar deschis de această structură pe numele său, respectiv cel în care a fost pus sub control judiciar pe cauţiune.

"Pe numele meu, procurorii de la DNA Ploieşti fac mai multe investigaţii care vizează anumite activităţi sau denunţuri sau întâmplări din ultimii 15 ani şi astăzi a fost vorba despre un act procedural în unul dintre ultimele dosare deschise. Aşadar, nimic spectaculos", a spus Ghiţă.

Citește și: Cele mai populare nume în Europa: Cum figurează România / FOTO

Întrebat dacă se aşteaptă ca procurorii anticorupţie să deschidă un alt dosar pe numele său, deputatul a spus că nu are informaţii în acest sens, dar speră ca acest lucru să nu se întâmple.

"Nu am nicio informaţie, nu ştiu să se întâmple aşa ceva. Oricând o procedură judiciară deschisă faţă de un cetăţean este ceva grav şi de speriat, nu e ceva de luat în râs. (...) Nu, sper că nu, ferească Dumnezeu", a comentat parlamentarul.

Citește și: Sfântul Gheorghe a fost interzis într-o țară importantă

Întrebat dacă îl cunoaşte pe denunţătorul său, Răzvan Alexe, şi dacă a băut vreodată cafea împreună cu el, Ghiţă a spus că acesta este "o persoană care locuieşte în Ploieşti" şi că nu are "tipul acesta de relaţii cu dânsul", fără a face însă alte comentarii.

Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; două infracţiuni de dare de mită; şantaj; cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește și: Marele SECRET s-a aflat: Ce se află în interiorul unei piramide / VIDEO

Procurorii DNA au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe cauţiune, stabilită la suma de 13 milioane de euro, scrie agerpres.ro.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi penal procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas. Aceştia sunt acuzaţi că au permis accesul deputatului la informaţii dintr-un dosar care nu erau destinate publicităţii, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar şi în protejarea intereselor unor persoane şi firme cercetate în cauza respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.