Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiţă, Mugur Ciuvică şi Cătălin Tolontan, 'mitraliaţi la foc automat': 'Originea răului'

scandal

Un nou război e pe cale să înceapă între doi jurnalişti celebri, un politician şi un celebru critic literar. Sebastian Ghiţă, Mugur Ciuvică şi Cătălin Tolontan sunt mitraliaţi de Nicolae Manolescu.

Citeşte şi: Numele de premier propuse de Călin Popescu Tăriceanu: Cum explică o eventuală rupere a ALDE

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România consideră că „tot ce se întâmplă în viaţa politică şi profesională a României, de câtva timp, este rodul incompetenţei, care, la rândul ei, este rodul unei instrucţii şcolare precare”. Astfel, el i-a criticat pe jurnalistul Cătălin Tolontan, deputatul Sebastian Ghiță și şeful Grupului de Investigare Politică (GIP), Mugur Ciuvică, pe motiv că „se pronunță pe lucruri pentru care nu au nicio pregătire”. „De la o vreme însă, spaţiul public este invadat de declaraţii, care, nu o dată, iau forma unor acuzaţii, venite din partea unor persoane care numai de competenţă în materie nu pot fi bănuite. Sebastian Ghiţă se autodenunţă ca fiind cel care a pus la cale <> oficială a unor plagiatori. Te umflă râsul: Ghiţă şi regulile academice! Mugur Ciuvică, şeful Grupului de Investigare Politică (GIP), susţinea în 2002 că teza Codruţei Kövesi ar fi plagiată, ca să recunoască astăzi că n-a citit-o. Lucrul e foarte grav, dar explicaţia lui Ciuvică după patru ani e şi mai gravă: n-ar fi fost lăsat s-o citescă! În stupiditatea lui, Ciuvică introduce în acuzaţie cel mai mizerabil element de oportunitate politică: trage pe uscat targa lui Ghiţă! (...) Să trecem mai departe. Cătălin Tolontan, în loc să-şi vadă de sport, denunţă tot ce mişcă în sănătatea naţiei, de la Hexi Farma la moartea <> a lui Gyuri Pascu şi, deşi o ia peste bot, persistă. Călin Tăriceanu, care a citit doar jumătatea din Constituţie care interzice preşedintelui ţării să se implice în politica de partid, atacă periodic justiţia, fapt interzis de cealaltă jumătate din Constituţie, pe care nici măcar n-a răsfoit-o”, scrie Nicolae Manolescu, conform adevarul.ro.

Citeşte şi: Sondaj devastator în Statele Unite: Cine va fi noul preşedinte al SUA

În opinia sa, „datul cu părerea conduce la disfuncții grave și tragedii”, cât și la manipularea „unor secvențe importante ale societății”. „Este absolut scandalos să te pronunţi despre lucruri pentru care n-ai nici o pregătire. Başca urmările inevitabile. Incompetenţa produce drame sociale şi individuale”, mai spun criticul literar.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.