DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sebastian Ghiţă, victorie majoră împotriva DNA

ghita

Deputatul Sebastian Ghiţă a obţinut o victorie majoră împotriva DNA, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii au decis să înlăturile unele prevederi ale controlului judiciar. Astfel, Ghiţă are voie să părăsească Ploieştiul, nu şi ţara, şi îşi poate exercita funcţia de deputat. În schimb, instanţa a menţinut interdicţia ca Sebastian Ghiţă să ia legătura cu Victor Ponta.

MINUTA:

2535/1/2015 Inculpat Ghiţă Sebastian Aurelian plângere control judiciar (art.213 NCPP)

- Respinge, ca neîntemeiată, excepţia inadmisibilităţii plângerii formulate de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva ordonanţei din data de 24 iunie 2015 emisă în dosarul nr.218/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Admite plângerea formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva ordonanţei din data de 24 iunie 2015 emisă în dosarul nr.218/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti. Modifică conţinutul controlului judiciar faţă de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian după cum urmează: - extinde limita teritorială pe care inculpatul are obligaţia de a nu o depăşi decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent de la teritoriul localităţii Ploieşti la teritoriul României; - înlătură obligaţia de a nu desfăşura activitate în calitatea de deputat în Parlamentul României. Menţine celelalte obligaţii din conţinutul controlului judiciar aplicat inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian. Cheltuielile ocazionate de soluţionarea plângerii rămân în sarcina statului, suma de 35 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 3 iulie 2015.

***

Pe de altă parte, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dispus vineri amânarea deciziei în ceea ce priveşte contestaţia formulată de deputatul Sebastian Ghiţă faţă de extinderea măsurii sechestrului asigurător pe bunurile sale. Potrivit ÎCCJ, pronunţarea în dosar va avea loc la data de 13 iulie.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, pe 24 iunie, luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum şi poprirea celor ce urmează a fi încasate în conturile aparţinând unui număr de 51 de societăţi comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghiţă.

Sechestrul se aplică până la concurenţa sumei de 129.343.768 lei, cu excepţia fondurilor alocate plăţii salariilor angajaţilor şi celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.