Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Kurz și Angela Merkel se întâlnesc luni la Berlin

angela merkel

Cancelarul austriac Sebastian Kurz efectuează luni o vizită la Berlin, unde va discuta cu omologul său german Angela Merkel despre relaţia dintre ţările lor, dar şi despre subiecte politice şi economice europene şi internaţionale de actualitate, transmite DPA potrivit Agerpres.

Kurz, al cărui Partid Popular (ÖVP) a câştigat alegerile din septembrie din Austria, a fost unul dintre criticii vehemenţi ai politicii uşilor deschise faţă de migranţi, promovată de guvernul Angelei Merkel după criza europeană a migraţiei din 2015.

Relaţiile dintre Berlin şi Viena s-au îmbunătăţit în ultima perioadă, în parte şi pentru că Sebastian Kurz consideră că poziţia Germaniei în problema migraţiei s-a apropiat de cea a Austriei.

În luna ianuarie, ÖVP a format o coaliţie guvernamentală alături de Verzi.

''Desigur, guvernul format din conservatori şi Verzi în Austria poate fi şi un model pentru Germania. Mă aştept chiar ca viitorul guvern din Germania să fie unul de acest fel'', a declarat Kurz pentru publicaţia Welt am Sonntag.

La Berlin, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a cancelarului Merkel, guvernează alături de aliatul său bavarez tradiţional Uniunea Creştin-Socială (CSU) şi de Partidul Social-Democrat (SDP), alegerile parlamentare din Germania urmând a avea loc în 2021.

Pe agenda vizitei cancelarului austriac la Berlin este prevăzută şi o întâlnire cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.