Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Kurz vrea ca Austria să fie mediator între statele din estul şi vestul UE

Sebastian Kurz

Noul guvern austriac doreşte să reducă tensiunile între ţările din estul şi vestul Uniunii Europene, a declarat, miercuri, la Bruxelles cancelarul austriac Sebastian Kurz, relatează dpa. 'Vrem să ajutăm la depăşirea crizelor existente', a spus Kurz după o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Disensiunile referitoare la politica privind migranţii reprezintă unul dintre domeniile în care Austria ar putea fi o punte de legătură, a spus cancelarul austriac în vârstă de 31 de ani, al cărui cabinet de coaliţie şi-a preluat luni mandatul. O majoritate a ţărilor UE au discuţii în contradictoriu cu state membre precum Ungaria şi Polonia în ceea ce priveşte repartizarea refugiaţilor în rândul ţărilor blocului comunitar.

În dezbaterea actuală din ţările UE privind cotele obligatorii de refugiaţi, Kurz s-a alăturat poziţiei preşedintelui Consiliului European Donald Tusk, care a calificat cotele ca fiind 'extrem de conflictuale' şi 'ineficiente', conform Agerpres. Partidul Poporului (OeVP) al lui Sebastian Kurz şi Partidul Libertăţii (FPÖ, extrema dreaptă) au convenit în agenda lor guvernamentală că protejarea frontierelor UE împotriva migranţilor ilegali reprezintă o 'condiţie indispensabilă pentru o politică de migraţie sustenabilă' în Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.