Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Zachmann: Rareș Bogdan a verbalizat ceea ce mulți liberali gândesc: Ministerul de Externe ar trebui să revină unui politician PNL

Aurescu rares bogdan aurescu

Jurnalistul Sebastian Zachmann comentează, într-o postare pe facebook, despre scandalul dintre europarlamentarul Rareș Bogdan și ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

"Rareș Bogdan vs Bogdan Aurescu

Rareș Bogdan a verbalizat ceea ce mulți liberali gândesc: Ministerul de Externe ar trebui să revină unui politician PNL, nu unui ministru neutru. PNL a ajuns sub AUR în sondajele de opinie, în condițiile în care are premierul, deci e vioara întâi a guvernării. Orice liberal cu experiență știe că pierderea funcției de prim-ministru va duce partidul și mai jos în următorul an. PSD va veni ca un tăvălug peste liberali, miza fiind enormă: patru rânduri de alegeri. Așadar, PNL se poate salva doar cu politicieni de calibru, pe care să-i scoată din amorțire, să-i trimită în guvern și în fața publicului cu misiunea de a flutura steagul liberal. Liderii PNL se fac că nu știu o lecție simplă: nu poți câștiga alegeri cu diplomați, tehnocrați și inteligențe artificiale. Ai nevoie de oameni politici.

Există multă frustrare în PNL încă de la împărțirea ministerelor

Există multă frustrare în PNL încă de la împărțirea ministerelor. Din tortul puterii au tăiat PSD, UDMR și președintele Klaus Iohannis (Educație, Externe și Justiție), liberalii mulțumindu-se, aproape biblic, doar cu firimiturile care au căzut de la masa stăpânului lor. În mai, PNL va pierde și funcția de prim-ministru și va rămâne cu ministere pe care le poți număra pe degetele de la o mână. Mâna lui Iohannis. O răsplată infimă pentru armata liberală. Așadar, Rareș Bogdan a vrut să rupă de la cezár și să dea partidului în veșnica sa încercare de a-și depăși condiția de banal europarlamentar spre a deveni lider. Rareș Bogdan poate număra azi mai multe SMS-uri de felicitare decât batistuțe în garderobă, însă propria revolta l-a tăiat de pe lista următorului guvern, ba chiar și de pe lista pentru europarlamentare, deși într-un an se mai pot schimba multe. Deocamdată, Number 1 a coborât la minus 1.

Confirmarea mazilirii stă chiar în răspunsul ministrului de Externe. Prin vocea lui Aurescu vorbește, de fapt, Klaus Iohannis. Fără girul prezidențial, diplomatul Bogdan Aurescu nu și-ar fi permis să atace un lider politic, cu atât mai mult cu cât Rareș Bogdan e prim-vicepreședintele partidului care, teoretic, îl susține în guvern. Citit printre rânduri, mesajul lui Aurescu spune clar: cine îndrăznește să ridice piatra împotriva lui Iohannis, direct sau indirect, devine paria. Avertismentul capătă și mai multă greutate în contextul în care liberalii vor trebui să răspundă în curând la o întrebare esențială: cât mai rămân alături de PSD, deci și de Iohannis?", scrie jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.