Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secția de ATI și blocul operator de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală se vor deschide, după ce DSP a încheiat verificările

bacterii virus boala

Secția de Antestezie și Terapie Intensivă și blocul operator de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală se vor deschide, după ce DSP a încheiat verificările în unitatea spitalicească, rezultatele fiind bune. Anul acesta, 17 pacienți internați au fost infectați cu acinetobacter, iar 13 au murit, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentanților Institutului „Marius Nasta”, rezultatele controalelor efectuate de DSP sunt bune, urmând a fi reluată activitatea în Secția ATI și în blocul operator. Încă nu a fost precizată o dată pentru redeschiderea acestor secții, mai arată sursa citată.

Pe 19 februarie 2019, Direcția de Sănătate Publică a decis oprirea activității blocului operator și a secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecțiile intraspitalicești nu erau conforme.

Un număr de 17 pacienţi au fost infectaţi cu acinetobacter de la începutul anului 2019, iar 13 au murit, potrivit unei informări de săptămâna trecută a managerului Institutului ''Marius Nasta'', Beatrice Mahler.

Citește și: Sondaj CNMR: 60% dintre români doresc un Plan de Țară pentru dezvoltarea României pe termen lung. Principalele priorități: economia și infrastructura

"În anul 2018, în institut au fost raportate 51 de infecții nosocomiale cu mai mulți germeni. Din 01.01.2019, s-au raportat către DSP 14 infecții la pacienți cu același germene. Raportarrea către DSP s-a făcut pentru 14 cazuri, pentru că la trei dintre pacienți confirmarea infecției s-a făcut postmortem", potrivit unei informări a managerului Institutului ''Marius Nasta'', Beatrice Mahler.

Potrivit sursei citate, din ianuarie 2019, numărul de pacienți decedați în institut a fost de 64, mult peste numărul de decese din 2018, când au fost înregistrate 37 de decese, sau din 2017, când au fost înregistrate 46.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.