Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seceta produce pierderi importante în agricultură

seceta

Fermierii au depus cereri de despăgubire pentru mai mult de 300 de mii de hectare agricole calamitate de secetă, anunță ministrul Agriculturii . Achim Irimescu precizează că seceta produce pierderi importante bugetului de stat.

Au fost deja compromise suprafețe mari din sud, sud-est și nordul Moldovei.  Peste 300 de mii de hectare sunt așadar afectate, situație în care, a precizat ministrul Agriculturii, bugetul de stat va fi afectat cu 300 de milioane de lei.

Afectate au fost și culturile de rapiță, dar și legumele, porumbul și grâul”, a anunțat Achim Irimescu, potrivit rfi.ro. Ministerul ia acum în considerare creșterea valorii pagubelor, pentru că seceta nu s-a încheiat și, un detaliu important, nu au fost închise facturile la irigații în toate zonele agricole.

În context, ministrul spune că ponderea consturilor cu irigațiile s-ar putea reflecta în prețurile cerealelor de bază, la grâu și porumb. De altfel, sistemele de irigații revin în atenție de fiecare dată când condițiile meteo afectează culturile. Achim Irimescu insistă că sistemul trebuie reformat, pentru a permite investiții mai facile în irigații sau plantarea de perdele forestiere care să protejeze de secetă culturile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.