Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat: Compania TAROM trebuie redresată

tarom

Compania TAROM trebuie redresată, însă va trebui o voinţă politică solidă în decursul anului viitor pentru a lua măsuri, în condiţiile în care companiile low-cost au pătruns pe piaţă "foarte agresiv" în 2015 - 2016, a declarat luni secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuţ Moşteanu. 

"Compania TAROM în piaţă ar fi trebuit pregătită din timp mult mai bine pentru condiţiile de piaţă din 2015 - 2016, când companiile low-cost au venit foarte, foarte agresiv. Noi acum încercăm să facem faţă, să ne batem. Cred că românii merită această companie în care statul român a investit şi investeşte în continuare bani în flotă. Compania are o cotă de piaţă din care pierde câte un pic, însă este destul de solidă şi există potenţial de redresare, însă va trebui o voinţă politică solidă în decursul anului viitor pentru a lua nişte măsuri un pic radicale, pentru a ne aşeza pe baze economice reale, adaptate la economia de piaţă în acest domeniu în 2017", a precizat Moşteanu, la Comisia pentru transporturi din Senat, unde este audiat directorul general interimar al TAROM, Dan Plaveti, informează agerpres.ro.

ALERTĂ în Germania. Sediul agenţiei de spionaj a fost EVACUAT - VIDEO


El a adăugat că TAROM are în acest moment un director şi patru membri ai Consiliului de Administraţie interimari. Normele la Legea 111 au fost publicate săptămâna trecută, urmând a fi demarate procedurile de completare a recrutării celor patru interimari, urmată de recrutarea unui nou director pentru companie, a precizat Moşteanu. 

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru transporturi, senatorul Ionel-Daniel Butunoi, a informat că a convocat această întâlnire în urma unor evenimente care s-au desfăşurat pe partea de operare la TAROM. 

"Ştim că nu este tocmai o situaţie financiară bună şi planul de management al fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie nu a fost absolut deloc respectat şi ar fi trebuit ca încă de anul trecut TAROM-ul să intre pe profit şi se pare că îl închideţi pe pierderi. Vrem să venim în sprijinul dumneavoastră, de aceea am vrut să avem această discuţie. Cred că sunteţi mult mai bine informaţi decât noi în privinţa incidentelor din ultima perioadă, din ultimele două-trei luni, în mod special. Aş vrea să ne faceţi o prezentare succintă asupra capacităţii de operare a companiei TAROM astăzi şi asupra situaţiei financiare a companiei", a spus Butunoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.