Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat în Ministerul Agriculturii: Fermele Cooperativei Roua din judeţul Giurgiu, exemplu de bune practici

napocanews.ro
romani ferma capsune spania

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Aurel Simion a declarat joi, la Giurgiu, că fermele Cooperativei Roua din judeţ reprezintă "un exemplu de bune practici" pentru structurile asociative în domeniu şi pentru agricultura ecologică din România.

"Am vizitat astăzi ferme din zona Pietrele-Băneasa, judeţul Giurgiu, un exemplu de bune practici al structurilor asociative şi am constatat avantajele asocierii în acest domeniu al agriculturii ecologice, care se pot avea în vedere prin noul plan naţional strategic în vederea promovării acestora ca forme de viitor pentru agricultură', a declarat Simion, la ferma de la Băneasa, preluat de Agerpres.

Cooperativa Agricolă Roua a fost înfiinţată în anul 2018, are şapte membri fondatori şi le oferă locuitorilor din regiune produse ecologice, care pot fi comercializate atât online, cât şi prin vânzare directă, aducând produsele cât mai aproape de consumatori în zonele rezidenţiale şi în zonele de birouri din judeţele limitrofe Bucureştiului.

Asocierea dispune de 10 hectare de sere, 45 de hectare de livezi şi plantaţii de căpşuni, precum şi aproximativ 50 de hectare de teren agricol, pe care se cultivă, în câmp, diverse legume, toate în sistem ecologic.

Astfel, sunt comercializate verdeţuri precum salată ecologică, ceapă verde şi pătrunjel, legume - roşii cherry şi castraveţi, dovlecei, vinete şi ardei Capia.

Livezile sunt situate în Fundeni, judeţul Călăraşi, şi în Băneasa şi Slobozia, judeţul Giurgiu.

Fermele beneficiază de spaţii proprii pentru ambalare şi condiţionare, dar şi de spaţii de depozitare, cu temperatură controlată, în vederea livrării, precum şi de o capacitate de procesare a legumelor şi fructelor, dezvoltând produsul în cât mai multe faze, pentru a putea comercializa o gamă cât mai variată de produse procesate şi au certificări din partea organismului de certificare - Austria Bio Garanţie.

Secretarul de stat Aurel Simion a fost însoţit la Giurgiu de directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Daniela Rebega, şi de directorul Direcţiei Agricole Giurgiu, Petra Ochişor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.