Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat în Ministerul de Finanţe: 'Cheltuielile de Sănătate - sporire accelerată în ultimii 5 ani faţă de creşterea PIB'

Secretarul de stat în Ministerul de Finanţe Mihai Diaconu a declarat, marţi, că, în ultimii 5 ani, cheltuielile de Sănătate au înregistrat o creştere "mult mai accelerată" faţă de cea a Produsului Intern Brut, potrivit Agerpres.

"Această creştere se vede şi în ponderea cheltuielilor alocate din PIB. În anul 2015 avem o pondere de aproximativ 3,9 pentru domeniul sănătăţii. În anul 2021 a crescut la 5,4 alocarea, iar prognoza pentru 2022 este în jur de 5,2%. Desigur, în funcţie de necesarul de finanţare suplimentară, dacă este cazul, cu ocazia rectificărilor bugetare poate fi analizată necesitatea suplimentării acestora. (...) Cheltuielile de sănătate au înregistrat în ultimii 5 ani o creştere mult mai accelerată decât creşterea PIB. Dacă PIB a crescut în medie cu 85%, cheltuielile în Sănătate au crescut cu 143%", a spus secretarul de stat la conferinţa "Banul investit în sănătate şi multiplicarea lui în economie: legătura dintre investiţiile în sistem şi speranţa de viaţă sănătoasă activă".

Potrivit acestuia, cheltuielile cu Sănătatea au crescut în perioada 2015 - 2022 de la 28 miliarde de lei la 68 miliarde de lei.

"Referitor la cheltuielile de Sănătate, dacă ne uităm strict matematic la acestea în perioada 2015 - 2022 vom observa nişte lucruri interesante. Acestea au crescut cu 143% . Este o cifră importantă. În sumă netă, chiar dacă reprezintă detalii, au crescut de la 28 de miliarde la în jur de 68 de miliarde de lei alocare. (...) Se poate observa că decidenţii alocă importanţă Sănătăţii", a susţinut Diaconu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.