Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat în Ministerul Educației: 'O parte din profesori vor renunța la grevă!' / 'Dacă nu, decidem săptămâna aceasta pe calendarul examenelor'

Inquam Photos
greva educatie

Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerului Educației, a explicat în direct la postul Euronews România cum se vor desfășura înscrierile pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Lixandru susține că  o parte din profesori urmează să renunțe la grevă.

„Profesorii care nu au fost în grevă sigur vor reveni la catedră, iar din informațiile pe care le avem, o parte din profesori vor renunța la acest demers. Chiar dacă a fost mini-vacanță, noi la nivelul Ministerului Educației am ținut legătura cu colegii noștri din teritoriu, cu inspectorii școlari generali, iar astăzi am avut o conferință cu dumnealor, iar din informațiile primite până în acest moment, o parte dintre colegi ar renunța la grevă, dar acest lucru nu-l putem afirma cert pentru că astăzi fiind o zi liberă, revenirea la cursuri presupune o informare din partea salariatului către angajat, fiind o zi liberă nu s-au putut înregistra astfel de precizări. Dar mâine vom avea o situație certă cu privire la gradul de participare la această grevă”, a spus Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerului Educației, la postul citat.

„Pentru a rămâne timp pentru eventualele recuperări, este important să se revină cât mai repede în clase și pe această cale rugăm cadrele didactice să revină la școală, iar elevii să termine acest în școlar în condiții bune. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, în această săptămână vom fi nevoiți să luăm o decizie pentru eventuale scenarii cu privire la modificarea calendarelor privind organizarea examenelor naționale”, a mai spus oficialul.

„Pentru elevii de clasa a VII-a data de finalizare a cursurilor este 09 iunie, deci până vineri elevii trebuie să meargă la școală și să-și încheie situația și tot până 09 iunie ar fi termenul lor de înscriere la Evaluarea Națională, operațiune care este o operațiune administrativă, înscrierea se face automat pe bază de tabel, deci practic nu presupune prezența elevilor sau a părinților acestora la secretariatele școlii pentru a depune o cerere în acest sens. Înscrierea se face automat de către secretariatul unităților de învățământ. În această săptămână ne vom relua activitatea, nu va fi afectat calendarul. Dacă nu ne vom întoarce în această săptămână, avem timp săptămâna viitoare să finalizăm situația, vom proceda ca în cazul elevilor de clasa a XII-a, acolo unde am modificat structura anului școlar, permițând practic încheierea situației până pe 9 iunie. Probabil că acest lucru îl vom aplica și pentru elevii de clasa a VIII-a, fiind în perioada de încheiere a studiilor și finalizare a situațiilor astfel încât pe data de 19 iunie să se desfășoare prima probă a Evalurăii Naționale, așa cum este prevăzut”, a concluzionat oficialul.

Context

Mâine la ora 10:00 Ministerul Educației va realiza o evaluare clară a numărului de profesori care vor renunța la grevă și se vor reîntoarce în clase, urmând ca numărul exact să fie comunicat de reprezentanții ministerului în jurul orei 12:00, a menționat Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerului Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.