Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene: 'A fost lansat apelul de proiecte pentru extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale'

Ministerul Fondurilor Europene
MFE ministerul fondurilor europene

Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, a anunţat miercuri că a fost lansat apelul de proiecte pentru programul de extindere a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale, potrivit Agerpres.

"A fost lansat apelul pe proiecte pe data de 17 august. (...) Apelul este deschis pentru patru luni, dar este un apel competitiv şi se va evalua la anume intervale. (...) Apelul iniţial este de circa 200 de milioane de euro. Dacă există un interes deosebit - şi ne aşteptăm să fie un interes deosebit pentru acest acest apel - putem suplimenta alocarea acestui program, respectând Ordonanţa 40 din 2015 pentru supracontractare la nivelul programului", a precizat secretarul de stat, la începutul şedinţei de Guvern.

Pe de altă parte, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’

Solicitarea a fost formulată de Carmen Moraru, astfel încât să fie adăugate propunerile transmise de ministere.

În acest sens, premierul a cerut şi consultarea Comisiei Europene în legătură cu tipurile de proiecte care pot fi finanţate.

"Până săptămâna viitoare, când vom aproba proiectul de ordonanţă de urgenţă, aş vrea să mai am o minimă siguranţă legată de posibilitatea efectivă de finanţare a anumitor tipuri de proiect. Sigur, răspunsuri nu sunt încă oficiale până nu se adoptă la nivelul Comisiei Europene proiectele de regulament, dar trebuie să ştim punctul lor de vedere, astfel încât să includem doar proiecte care au şanse de a fi finanţate, pentru că noi punem în mişcare un întreg mecanism de pregătire a proiectelor, alocăm bani pentru pregătirea proiectelor şi dacă ele nu sunt finanţabile după aia trebuie să umblăm după alte finanţări", a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.