Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat MAI: 137 de posturi vacante de la Direcţia de Permise vor fi scoase la concurs

Inquam Photos / Octav Ganea
MAI ministerul afacerilor interne Inquam Photos

Un număr de 137 de posturi în Direcţia Generală Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule vor fi scoase la concurs până în luna martie, acestea rămânând vacante după ce oamenii au ieşit la pensie sau au plecat din sistem, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Mihai Dan Chirică, informează news.ro.

Secretarul de stat a făcut miercuri o vizită la noul sediul al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Constanţa, amenajat într-un spaţiu din cadrul Pavilionului Expoziţional.

La finalul vizitei, Mihai Dan Chirică a spus că până în luna martie vor fi scoase la concurs 137 de posturi la nivel naţional la Direcţia Regim Permise şi Înmatriculări.

“La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a făcut o analiză şi împreună cu doamna ministru s-a hotărât ca toate posturile vacante la Serviciul de Permise şi la cel de paşapoarte se vor scoate la concurs în primul trimestru, până în luna martie. Numai la Direcţia Generală Regim Permise şi Înmatriculări este vorba de 137 de posturi în plus. Posturile existau în organigrama serviciilor, dar nu erau ocupate, fie oamenii s-au pensionat, fie s-au mutat şi au rămas vacante. Este o prioritate pentru noi confortul cetăţeanului. Ştim că au fost cazuri în ţară, mai ales vara, la Serviciul de Paşapoarte, unde vin cetăţenii şi se formează cozi şi aşa ne-am propus să o luăm din timp, de la începutul anului, ca să putem să ocupăm aceste posturi şi să nu mai fie cozi”, a spus secretarul de stat.

El a menţionat că o altă măsură pentru reducerea timpului de aşteptare o reprezintă implementarea la nivelul siteurilor Instituţiilor Prefectului din întreaga ţară a unui modul de programare online.

“O a doua măsură pe care am dispus-o, o să vedeţi în zilele următoare, se vor lansa noile siteuri ale tuturor Instituţiilor Prefectului care vor avea integrate în acestea module de programare online. La Direcţia Generală de Paşapoarte deja modulul la nivel naţional este disponibil . Pe partea de înmatriculări şi permise există module făcute de fiecare Instituţie a Prefectului şi noi încercăm printr-un proiect să le centralizăm, să fie un modul unic astfel încât să ne dea o imagine completă vizavi de aglomerarea la ghişee şi să putem să luăm decizii în mod real”, a explicat Mihai Dan Chirică.

Întrebat ce se întâmplă în judeţele în care programările pentru a susţine proba practică pentru obţinerea permisului sunt de luni de zile, secretarul de stat a susţinut că timpii s-au redus semnificativ, dând ca exemplu judeţul Vaslui, unde de la nouă luni s-a ajuns la cel mult trei luni.

“S-au făcut eforturi şi din câte ştiu timpii s-au redus semnificativ. Vă pot da un exemplu, la Vaslui, ajunsese la un termen de nouă luni de zile, acum este maxim 90 de zile. Dacă îmi permiteţi o mică observaţie, ca să fii poliţist examinator trebuie să faci un curs, nu toţi poliţiştii au făcut acest curs. După ce vom face toate angajările, cu siguranţă timpul va scădea considerabil”, a menţionat Mihai Dan Chirică.

Întrebat ce salarii au angajaţii acestor servicii, secretarul de stat a răspuns: “Salarii de poliţişti. Salarii normale, salarii pe care şi le poarte permite Guvernul României să le plătească”.

De la începutul acestui an, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa s-a mutat într-un sediu nou, în cadrul Pavilionului Expoziţional. Acesta a fost pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean, în folosinţă gratuită, pe o perioadă de zece ani. Măsura a fost luată şi pentru că la vechiul sediu proprietarul clădirii solicitase o chirie de 24 de mii de lei pe lună. De asemenea, prin această mutare, spaţiul utilizat a crescut de la 466 metri pătraţi la 520 de metri pătraţi.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa are 25 de angajaţi şi trei posturi vacante, care au fost scoase la concurs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.