Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, despre cazul Khashoggi: ‘Sunt convins de faptul că vom găsi alte dovezi despre ce s-a întâmplat’

www.americasfreedomfighters.com
Jim Mattis

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, criticat de un influent senator pentru că s-a abţinut să-l acuze pe prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, că a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, a afirmat miercuri că mai caută dovezi înainte de a desemna responsabilul pentru această crimă, relatează AFP.

"Dacă spun ceva, am nevoie de dovezi", a declarat el la bordul avionului cu care s-a deplasat la Ottawa unde urmează să participe joi la o reuniune a coaliţiei antijihadiste din Siria şi Irak. "Sunt convins de faptul că vom găsi alte dovezi despre ce s-a întâmplat. Numai că nu ştiu ce va fi, nici cine va fi implicat", a adăugat Jim Mattis.

"Când vom vorbi, va fi cu autoritatea" pe care o vor conferi faptele, a continuat şeful Pentagonului. "Nu vreau să fac speculaţii, să trag concluzii grabnice, dar nu vom neglija niciun detaliu", a subliniat el.

"Credem că oricine a fost direct implicat în uciderea lui Khashoggi, a ordonat asasinarea lui, va trebui tras la răspundere", a insistat secretarul Apărării.

Cu o zi înainte, Jim Mattis a fost aspru criticat de senatorul republican Lindsey Graham pentru că a afirmat că nu dispune de niciun "pistol încă fierbinte" pentru a-l acuza pe Mohammed bin Salman de faptul că a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi, relatează agerpres.ro.

"Nu este un pistol încă fierbinte, este un fierăstrău încă fierbinte", a afirmat cu ironie Lindsey Graham, la finalul unei şedinţe în Senat în cadrul căreia directoarea CIA, Gina Haspel, a informat despre concluziile agenţiei în acest dosar.

Lindsey Graham "este senator şi are dreptul la opiniile sale", s-a mulţumit să comenteze Jim Mattis.

Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit critic al puterii de la Riad care era colaborator al cotidianului Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.