Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross: SUA impun noi taxe vamale la importurile de tablă din aluminiu din 18 ţări

CNBC.com
Wilbur Ross

Secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross, a anunţat vineri că SUA impun noi taxe vamale la importurile de tablă din aluminiu din 18 ţări, în valoare de 1,96 miliarde de euro, după ce autorităţile au stabilit că bunurile au fost vândute sub preţul de producţie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: Lovitură de teatru! Nu Mihail Neamțu este propunerea PMP pentru funcția de viceprimar al Capitalei

Într-un interviu acordat Fox Business, Ross a explicat că decizia a venit după ce Departamentul american al Comerţului a făcut o evaluare preliminară privind vânzarea sub preţul de producţie, dar tarifele vamale au fost impuse imediat unor ţări ca Bahrain, Brazilia, Germania şi India.

Decizia vine după ce în 23 martie 2018 au intrat în vigoare tarife vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, iar începând cu data de 1 iunie au fost aplicate şi producătorilor din UE. Impunerea tarifelor a dus la închiderea efectivă a pieţei SUA şi la majorarea exporturilor către UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.